Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Σε 100 δόσεις ρύθμιση οφειλών για Δήμους και ΦΠΑ

100 δόσεις ακόμα και για τις δύο οφειλές του ΕΝΦΙΑ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου αλλά και μη καταβληθέντων εμπρόθεσμων παρακρατούμενων φόρων όπως ο ΦΠΑ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο  «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», που δόθηκε την Πέμπτη για διαβούλευση. Στη ρύθμιση μπορούν να μπουν όλοι ανεξαιρέτως οι οφειλέτες. Δεν προβλέπεται κανένα όριο ως προς το ύψος της οφειλής ή κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, ούτε ως προς το είδος των φόρων που οφείλονται. Σύμφωνα με πληροφορίες στη ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις. Μεγάλο ερώτημα αν οι «θεσμοί» έχουν δώσει την ευλογία τους στη ρύθμιση ή αν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις  στο τελικό κέιμενο.

Ο  υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, προωθεί διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους δήμους. Θα ενταχθεί πιθανότατα ως διάταξη στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το αίτημα αυτό είχε τθεί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  Γιώργος Πατούλης είχε δύο φορές παρέμβει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών.

Ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου είχε ζητήσει να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, ώστε να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Επανήλθε με επιστολή του την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ζήτησε στην ίδια ρύθμιση να υπαχθούν και οι βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή / και μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα από τις κυρωμένες πράξεις εφαρμογής σχεδίων πόλης. Και αυτό προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις πολεοδομικές ανάγκες.

 

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement