Α' πλαζ Βούλας: Μια ιστορία αποτυχίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Α’ πλαζ Βούλας: Μια ιστορία αποτυχίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Μια παραλία σε παρακμή συνεχίζει να είναι η Α’ πλαζ Βούλας, που μέχρι πέρσι ονομαζόταν South Coast. 

Μέχρι και σήμερα 28 Ιουνίου 2017 η είσοδος παραμένει ελεύθερη, χωρίς να παρέχεται εντός της παραλίας κανενός είδους υπηρεσία, πλην της καθαριότητας και του νερού στα ντους.

tspg

Ενώ στις μέρες μας συνηθίζεται να αποθεώνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, ως δήθεν λύση διά πάσαν νόσον, η πραγματικότητα στην όμορφη αυτή παραλία ενός από τα ακριβά προάστια της Αττικής είναι πως οι ιδιώτες απέτυχαν παταγωδώς.

Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και η εταιρεία που έχει μισθώσει με πολυετή συμβόλαια την πλαζ, οι “Απολλώνιες Ακτές” αδυνατούν να προσφέρουν το στοιχειώδες: Μια ομπρέλα και έναν καφέ.

Ακόμη χειρότερα, η ακτή έχει εξαφανιστεί από βουνά με φύκια…

Η τεράστια ευθύνη του Δημοσίου στην προκειμένη περίπτωση που μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, είναι το γεγονός ότι επέμενε πεισματικά και αμετακίνητα η συγκεκριμένη παραλία να παραμείνει υπό μίσθωση σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αρνείτο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη παραλία στη διαχείριση του Δήμου, όπως συνέβη με άλλες ελεύθερες παραλίες.

Για να δοθεί όμως η πλήρης εικόνα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι “Απολλώνιες Ακτές” υπεκμίσθωναν την παραλία σε άλλες εταιρείες μέχρι φέτος. Αυτές οι εταιρείες συσσώρευσαν χρέη στις “Απολλώνιες Ακτές”, εξώθηκαν από το ακίνητο και η αρχική μισθώτρια εταιρεία έμεινε να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο απαθής.

Εν συνεχεία δήλωσε στη δημοτική αρχή ότι θα αναλάβει η ίδια τη λειτουργία της παραλίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει ούτε μια καντίνα να λειτουργήσει. Η αρχική ημερομηνία που έδωσε ως ημέρα έναρξης λειτουργίας ήταν αυτή η Δευτέρα 26 Ιουνίου, η οποία προφανώς πέρασε. Ως νέα ημερομηνία εκκίνησης της λειτουργίας ορίστηκε η επόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Η σημερινή εικόνα πάντως είναι απογοητευτική.

Τα φύκια έχουν κάνει τα νερά …δυσπρόσιτα και τα έχουν χρωματίσει.

Μια μεγάλη αμμουδιά, χωρίς σκιά.

Τα συνεργεία ακόμα βάφουν…

Οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις γίνεται προσπάθεια να …φτιασιδωθούν.

Πάντως τα καλάθια απορριμμάτων παραμένουν καθαρά.