Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Ανίκητη η αυθαιρεσία στο Καβούρι, κομπάρσος ο Δήμος

Διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής των 3Β ότι θα επιβληθεί η νομιμότητα στο Καβούρι. 

Οι δημοτικές καντίνες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες από τον Φεβρουάριο του 2015, ως αυθαίρετες, συνέχισαν ανενόχλητες να λειτουργούν και να εισπράττουν χωρίς να δίνουν ούτε σεντ στον Δήμο και αυτό το καλοκαίρι.

Ήταν η τρίτη σεζόν λειτουργίας τους σε καθεστώς πλήρους αυθαιρεσίας.

Τον Ιούνιο, όταν αναδείξαμε εκ νέου το θέμα, τόσο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Βάσης, με δημόσιες τοποθετήσεις τους αλλά και απαντώντας ιδιωτικά σε δικές μας ερωτήσεις είχαν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία κατεδάφισης των αυθαίρετων καντινών τον φετινό Αύγουστο.

Ο Αύγουστος πέρασε, μαζί του και άλλη μία επικερδής σεζόν για τους επιχειρηματίες και οι καντίνες όπως διαπιστώσαμε βρίσκονται ακόμη ακλόνητες στη θέση τους.

“Το καλοκαίρι του 2017 θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό Καβούρι” είχε πει ο Δήμαρχος τον Οκτώβριο του 2016, δεσμευόμενος ότι θα κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες κραυγαλέα παράνομες εγκαταστάσεις και θα κατασκευαστούν νέες καντίνες στις νόμιμες διαστάσεις και στα προβλεπόμενα σημεία πάνω από τον δρόμο.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμφέρει επ’ ουδενί τους επιχειρηματίες που “πουλάνε” τη θέση των τραπεζοκαθισμάτων τους πάνω στο κύμα.

Ειδικά όμως τους συμφέρει απίστευτα η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης, αφού η κοινοπραξία που έκανε κάποτε τη συγκεκριμένη σύμβαση χρωστά ασύλληπτα ποσά πλέον στον Δήμο (πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ) έχοντας κηρύξει στάση πληρωμών εδώ και πολύ καιρό, ενώ η ίδια η εταιρεία και τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτήν δεν έχουν πλέον τίποτα προς κατάσχεση.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο μαγαζιά που εισπράττουν παρέχοντας υπηρεσίες σε ένα μοναδικό και προνομιούχο σημείο, χωρίς να αποδίδουν πουθενά κανένα ενοίκιο…

Και βέβαια δεν υπάρχει σήμερα ούτε ίχνος από τις νέες καντίνες, τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να είχαν ήδη κατασκευάσει και λειτουργήσει οι νέοι μισθωτές. Κι αυτό μολονότι υπάρχει από τον Ιούλιο έγκριση της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων.

Συνδέονται άραγε οι μισθωτές των παλιών αυθαίρετων καντινών με τα πρόσωπα που πλειοδότησαν ως μοναδικοί συμμετέχοντες στη δημοπρασία για τις νέες καντίνες;

Αυτό είναι κάτι που μόνο η δημοτική αρχή θα γνωρίζει να μας πει. Όπως και τη νέα ημερομηνία κατεδάφισης για την οποία θα …δεσμευτεί μία ακόμη φορά.

Για την οικονομική αιμορραγία του Δήμου και την απώλεια τόσων χρημάτων από το δημοτικό ταμείο θα απολογηθεί άραγε κανείς;

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement