Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ένα ηχηρό μήνυμα προς τη διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, τους νέους ιδιοκτήτες του ακινήτου αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, έστειλαν σήμερα με απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης. 

Μετά την απεργιακή τους συγκέντρωση έξω από την είσοδο της πλαζ του Αστέρα, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση.

tspg

img_0683

Σε αυτήν αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στις 6 π.μ., μέχρι να λάβουν γραπτές εγγυήσεις για το σύνολο των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης υπέγραψαν 166 μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Αστέρα Βουλιαγμένης, ένας αριθμός που υπερέβαινε σημαντικά το όριο της απαρτίας.

Από αυτούς, ψήφισαν με κάλπη οι 160 ως εξής: “Ναι” 154, “Όχι” 4, “Λευκό” 2.

img_0698

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Τάκης Κούκος, είχε δώσει διορία ως τις 12 το μεσημέρι στη διοίκηση του Αστέρα να προχωρήσει σε γραπτές εγγυήσεις ότι θα διασφαλιστεί το σύνολο του προσωπικού. Η διορία πέρασε χωρίς απάντηση και έτσι συγκλήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σε λίγο φτάνει και ο …Ομπάμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο αυτές τις ημέρες είναι γεμάτο με μια μεγάλη ομάδα τουριστών από το Ισραήλ.

Όμως η πραγματική πίεση στη διοίκηση του ξενοδοχείου θα ασκηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς στον Αστέρα αναμένεται να φτάσει η πολυπληθής συνοδεία του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό για λόγους ασφαλείας το ξενοδοχείο παραμονής του ίδιου του προέδρου, όμως ένα ολόκληρο κτίριο του Αστέρα θα αρχίσει από αύριο να κατακλύζεται από τους Αμερικανούς συνοδούς ασφαλείας του Ομπάμα.

img_0653

Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρξουν γραπτές διαβεβαιώσεις τόσο της εταιρείας όσο και των νέων ιδιοκτητών ότι θα διασφαλιστούν πλήρως όλες οι θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης και ότι μετά το πέρας των εργασιών θα επαναπροσληφθεί το σύνολο του σημερινού προσωπικού.

Σήμερα στον Αστέρα εργάζονται 643 υπάλληλοι (μόνιμοι και εποχιακοί) με σχέση απευθείας προς τον Αστέρα και άλλοι περίπου 350 σε εταιρείες συνδεδεμένες με τον Αστέρα Βουλιαγμένης (προμηθευτές κ.λπ.). Γι’ αυτό το πανό των απεργών έκανε λόγο για 1.000 ανέργους.

Μέχρι τώρα η διοίκηση της εταιρείας έχει κάνει λόγο για μια “εθελούσια έξοδο” που αφορά όμως μόνο τους υπαλλήλους που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Ουδείς απαντά τι θα γίνει με τους 443 εποχιακούς εργαζόμενους της εταιρείας, ούτε και με όσους μονίμους αρνηθούν την εθελούσια έξοδο.

img_0654

Τις επόμενες ημέρες και υπό την πίεση των κινητοποιήσεων, αναμένονται οι εξελίξεις.

Στη σημερινή κινητοποίηση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Θάνος Ματόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουρισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Παναγιώτης Προύτζος.

Χαιρετισμό απηύθυνε στους συγκεντρωμένος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο της Πάρνηθας, ενώ την κινητοποίηση στήριξε με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Edit: Με απόφαση της διοίκησης του Σωματείου την επόμενη ημέρα οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν.

img_0648

img_0612