Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Σύλλογος Αρχέδημος: Δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος 3Β για εργοστάσιο απορριμμάτων

Τη θέση ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει διαχείριση απορριμμάτων, παρά μόνο διαλογή στην πηγή, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β “Αρχέδημος”.

Αναλυτικά το κείμενο του Συλλόγου:

“Σύμφωνα με το άρθρο 228 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» βασική αρμοδιότητα των Δήμων επί Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι η οργάνωση και η εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. Επίσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που λειτουργούν στα διοικητικά τους όρια.

Αναφορικά με τα βιοαπόβλητα, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να τοποθετήσει σε όλο το Δήμο τους καφέ κάδους και στη συνέχεια τα βιοαπόβλητα με το ειδικό απορριμματοφόρο να οδηγούνται στην ΕΜΑΚ Λιοσίων όπου υπάρχει έτοιμη γραμμή!

Οι πολίτες θα έχουν τεράστιο όφελος από τη μείωση των Δημοτικών Τελών διότι ο Δήμος δε θα πληρώνει 50€/τόνο.

Οι τεχνολογίες για μηχανική διαλογή σύμμεικτων στερεών αποβλήτων θα εφαρμοστούν μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, οπότε καλό είναι ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με την Διαλογή στην Πηγή και τους καφέ κάδους για τα βιοαπόβλητα. Οι ενημερωτικές συναντήσεις για τεχνολογικές λύσεις και εργοστάσια δεν έχουν πλέον κανένα νόημα να γίνονται.

Βάρη, 16 Ιουλίου, 2018”.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement