Δημήτρης Δαβάκης: Κτηματικές business διοικούν στη Βούλα

Δημήτρης Δαβάκης: Κτηματικές business διοικούν στη Βούλα

Για έναν «άνισο αγώνα» μεταξύ ιδεολογίας και συμφερόντων μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος των 3Β Δημήτρης Δαβάκης, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση περί αλλαγής των χρήσεων γης στο κέντρο της Βούλας. 

Κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση των τοπικών συλλόγων σχετικά με το θέμα την Κυριακή, ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, ανέβασε απότομα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

«Πάντα ο Κωνσταντέλλος και ο Βαμβασάκης ήταν υπέρ της αλλαγής των χρήσεων γης στη Βούλα», σημείωσε. «Οι Σύλλογοι της περιοχής που προστάτευαν το περιβάλλον είχαν πάντα απέναντί τους τη δημοτική αρχή, διότι η διοίκηση του Δήμου ταυτιζόταν με τον ΣΑΑΚ», όπως ανέλυσε.

«Είναι πολυσχιδές το τέρας. Υπάρχουν διασυνδέσεις παντού διότι διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια. Εμείς έχουμε την ιδεολογία μας, αυτοί όμως έχουν business. Είναι ένας άνισος αγώνας», συνέχισε …κατά ριπάς ο Δημήτρης Δαβάκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι είχε καταθέσει μέσα στον Αύγουστο ένσταση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τροποποιούσε τις χρήσεις γης και το ρυμοτομικό σχέδιο της Βούλας.

Οι τρεις λόγοι που επικαλέστηκε τότε ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ήταν ότι δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης που ψήφισε είχε έννομο συμφέρον από την αλλαγή των χρήσεων και του ρυμοτομικού, ότι η απόφαση δεν συμβάδιζε με παλιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ότι ο τοπογράφος μηχανικός που συνέταξε τα σχέδια είχε επίσης σχέση με τον προαναφερθέντα δημοτικό σύμβουλο.

Ο Δημήτρης Δαβάκης ανέφερε ότι η ένσταση απορρίφθηκε σιωπηλά (δεν απαντήθηκε ποτέ) αποδίδοντας το γεγονός αυτό στις διασυνδέσεις της δημοτικής αρχής.

Στην εκδήλωση παρενέβησαν ακόμη η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Σίνα και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δημήτρης Κιούκης. Το «παρών» έδωσαν ακόμη στην αρχή οι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Διονύσης Κοντονής και Δημήτρης Μπελετσιώτης, αλλά και ο Βουλιαγμενιώτης δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας.