Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Δημοτική Αστυνομία 3Β: 600 κλήσεις σε 5 μήνες!

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας χαιρετίστηκε από πολλούς κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως μια υπηρεσία που είχε λείψει κυρίως στον τομέα των καθημερινών παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Η παράνομη στάθμευση έχει εξελιχθεί άλλωστε σε “μάστιγα” κατά τις μέρες ειδικά που οι τρεις πόλεις δέχονται και τους περισσότερους επισκέπτες, όπως τα Σαββατοκύριακα.

Η λεωφόρος Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, όπου η στάθμευση σε αναπηρικές θέσεις είναι συνηθέστατη, το κέντρο της Βάρης όπου τα όλα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από ΙΧ αλλά και η Βουλιαγμένη τις Κυριακές, όπου τα ΙΧ παρκάρουν πρακτικά οπουδήποτε βρουν, είναι τα …hot spot όπου μια αποφασισμένη Δημοτική Αστυνομία θα έκανε “χρυσές δουλειές”.

Σύμφωνα πάντως με τον απολογισμό πεπραγμένων που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου για το έτος 2015, οι περιπολίες της απέδωσαν “καρπούς”.

Ευρισκόμενοι στους δρόμους από τον Αύγουστο του 2015, μέχρι το τέλος του έτους η Δημοτική Αστυνομία είχε βεβαιώσει 587 πράξεις βεβαίωσης παράβασης του ΚΟΚ. Ακόμη, συμπλήρωσε 72 εκθέσεις εντοπισμού εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Πολύ φτωχά είναι τα αποτελέσματα ελέγχου των επαγγελματιών των τριών πόλεων, μιας και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί συμπλήρωσαν όλο αυτό το διάστημα μόλις 10 εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, τη στιγμή που είναι κοινό μυστικό ότι τα τραπεζοκαθίσματα απλώνονται ανεξέλεγκτα και διάφορες αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο απολογισμός αναφέρει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί έλεγξαν 170 καταγγελίες πολιτών στο εν λόγω διάστημα.

Δείτε όλο τον Απολογισμό της Δημοτικής Αστυνομίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement