Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Δρόμεια: Η καρδιά του διεθνούς στίβου χτυπά στη Βάρη

Μεγάλα αστέρια του διεθνούς στίβου θα βρεθούν το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» της Βάρης για το διεθνή αγώνα «DROMIA 2018» sprint and relays meeting.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), ο Α.Ο. Βάρης Δρομέας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στον πρότυπο αυτό αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, μεγάλες προσωπικότητες του αθλητικού στερεώματος στις ταχύτητες.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι:

Τραίκοβιτς Μίλαν (Κύπρος), Homiuc Costin Florian (Ρουμανία), Budin Daniel Mihai Robert (Ρουμανία), Melnicescu Ioan Andrei (Ρουμανία), Neagoe Ionut Andrei (Ρουμανία), Gheorghe Ioana Teodora (Ρουμανία), RosianuAna Maria Iacoban (Ρουμανία), Cristina Gabriela (Ρουμανία), Pavlenko Volodymyr (Ουκρανία), Kurta Danylo (Ουκρανία), Suprun Volodymyr (Ουκρανία), Kravtsov Roman (Ουκρανία), Kachur Yana (Ουκρανία), Bryzgina Υelyzaveta (Ουκρανία), Kalistratova Alina (Ουκρανία), Ratnikova Viktoriia (Ουκρανία), Stuy Khrystyna (Ουκρανία) Ene Roxana Maria (Ρουμανία), Δουβαλίδης Κώστας, Τσάκωνας Λυκούργος, Στεργιούλης Μάκης, Νυφαντόπουλος Ιωάννης, Τριβυζάς Παναγιώτης, Ζήκος Κώστας, Γρανιτσιώτης Γιάννης, Μπελιμπασάκη Μαρία, Σπανουδάκη Ραφαέλα, Γάτου Μαρία, Σαρρή Κατερίνα, Πεσιρίδου Ελισάβετ, Βασίλειου Άννα, Βασιλείου Ειρήνη, Ζυγόρη Ευαγγελία, Αναστασίου Άρτεμις.

Θα παρευρεθούν επίσης διακεκριμένοι παγκοσμίως αθλητές από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Στους αγώνες θα διεξαχθούν μόνο αγωνίσματα ταχύτητας – σπριντ και σκυταλοδρομίες.

Στο αγώνισμα της σκυτάλης θα συμμετέχει η Εθνική Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών και Παίδων – Κορασίδων (η ομάδα παίδων πέρσι έκανε εθνικό ρεκόρ) απέναντι στις εθνικές ομάδες Ουκρανίας, Κύπρο και Ρουμανίας.

Η επίδοση κάθε ομάδας επίσημα θα αποτελέσει όριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται το καλοκαίρι από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Στα πλαίσια του αγώνα θα τιμηθούν πολιτικοί για το έργο τους στην τοπική κοινωνία και καλλιτέχνες για την εθελοντική τους δράση και πρωτίστως αθλητές για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Κεντρικό αθλητικό πρόσωπο θα είναι η πολιτικός και Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και θα τιμηθεί με ιδιαίτερο βραβείο. Παράλληλα θα υπάρχει video wall όπου θα προβληθούν και στιγμιότυπα από τον ολυμπιακό αγώνα της (Βαρκελώνη, 1992).

Τα αποτελέσματα θα δίνονται ζωντανά σε Κυπριακούς και Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στα δικτυακά μέσα όλων των συμμετεχόντων χωρών. Παράλληλα ενδέχεται να υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την Ελληνική κρατική τηλεόραση.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και δήλωσε:

Αποτελεί σημαντική στιγμή για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας η διεξαγωγή του αγώνα «Dromia 2018». Είναι χαρά για εμάς να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» τόσο μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς και του Ελληνικού ξστίβου και ευχόμαστε η «λάμψη» τους να αποτελέσει κίνητρο για τη νεολαία μας να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τον αθλητισμό. Εύχομαι σε όλους του αθλητές καλό αγώνα.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement