Εθελοντές Πυρασφάλειας Βάρης: 3.282 ώρες βάρδιας σε ένα χρόνο!

Εθελοντές Πυρασφάλειας Βάρης: 3.282 ώρες βάρδιας σε ένα χρόνο!

Τον απολογισμό της για την αντιπυρική περίοδο που πέρασε, πριν ξεκινήσει η νέα περίοδος επιφυλακής παρουσίασε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης. 

Η ομάδα που συμπλήρωσε δέκα χρόνια εθελοντικής προσφοράς αποτελείται σήμερα από 21 ενεργά μάχιμα μέλη και έχει στην στην διάθεσή της 3 πυροσβεστικά οχήματα. Την αντιπυρική περίοδο του 2017 οι εθελοντές της έκαναν βάρδιες 3.282 ωρών!

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017 η ομάδα της Βάρης ανταποκρίθηκε συνολικά σε 34 συμβάντα διαφόρων τύπων. Η πλειοψηφία των περιστατικών αφορούσαν υπαίθριες πυρκαγιές. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 90.000 λίτρα νερού, ενώ σε κάθε συμβάν ανταποκρίθηκε ένα όχημα με τουλάχιστον δύο εθελοντές.

Το πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία των εθελοντών που γνωρίζουν άριστα την περιοχή της δικαιοδοσίας τους και βρίσκονται πάντα σε συναγερμό, προκύπτει από το χρόνο που χρειάζονται να ανταποκριθούν σε μια έκτακτη κατάσταση:

Ο μέσος χρόνος μετάβασης της ομάδας στο συμβάν μετρήθηκε ότι είναι μόλις 7,5 λεπτά. Επίσης, η μέση παραμονή στο σημείο της φωτιάς ήταν 1,2 ώρες.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης, εκτός των συμβάντων που ανταποκρίνεται εντός του τομέα της (Βάρη και Βάρκιζα), ανταποκρίνεται κατόπιν κλήσης του Πυροσβεστικού Σώματος σε συμβάντα και σε άλλες περιοχές για την ενίσχυση των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων, ειδικά σε συμβάντα μεγάλης κλίμακας όπου τα μέσα των τοπικών πυροσβεστικών σταθμών μπορεί να μην επαρκούν.

Στο σύνολο των 34 συμβάντων τα περισσότερα βρίσκονταν στις περιοχές της Βάρης και της Βάρκιζας αλλά και σε όμορες περιοχές, όπως Βουλιαγμένη, Βούλα, Κορωπί, Αρτέμιδα και Καλύβια.

Αφιέρωμα στην Ομάδα της Βάρης πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Μαΐου η εκπομπή «εΘΕΛΩντικά» του τηλεοπτικού σταθμού Attica TV που παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Κατσαρού.