Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Ουτοπία ο τελικός της Eurovision για την Ελλάδα

Δεν πέρασε η Ελλάδα για πρώτη φορά στον τελικό της Eurovision καθώς δεν πέρασε τον «σκόπελο» του σημερινού πρώτου ημιτελικού.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι Argo με το τραγούδι «Utopian land» αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ένα από τα εισιτήρια για τον τελικό του Σαββάτου.

Το τραγούδι παρά τον συνδυασμό ραπ και ποντιακής λύρας και πολιτικά μηνύματα για το δράμα της προσφυγιάς δεν άρεσε στον κόσμο και απέσπασε επί το πλείστον αρνητικές κριτικές.

Οι χώρες που προκρίθηκαν είναι οι:

Αζερμπαϊτζάν
Ρωσία
Ολλανδία
Ουγγαρία
Κροατία
Αυστρία
Αρμενία
Τσεχία
Κύπρος
Μάλτα

Η ελληνική συμμετοχή εμφανίστηκε δεύτερη μετά τη Φινλανδία.

Στη σκηνή του Globe Arena εμφανίστηκαν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo επί σκηνής βρέθηκε και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer). Τη σύνθεση και τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Μαΐου. Στον τελικό, θα λάβουν μέρος συνολικά 26 χώρες. Απευθείας, περνούν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, καθώς και η περσινή νικήτρια και διοργανώτρια χώρα Σουηδία.

Ο τελικός της 61ης Eurovision, θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, στη Στοκχό

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement