Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

GIS Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Το έργο που …χρόνισε

Ήταν 2 Νοεμβρίου 2015, όταν πρώτη φορά οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης άκουσαν τα αρχικά GIS.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διοικούσα παράταξη στο ξενοδοχείο Divani για τον απολογισμό του πρώτου έτους της δημοτικής αρχής, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε τη συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή ενημέρωσης των γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου ως σχεδόν έτοιμη (εξ ου και ταξινομήθηκε στα “πεπραγμένα”).

Θα είναι στη διάθεσή σας σε λίγες εβδομάδες” είπε συγκεκριμένα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου 2016, σε ένα άλλο μεγάλο ξενοδοχείο, το Hilton, ο Δήμαρχος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για τις ψηφιακές εφαρμογές που διαθέτει ο Δήμος, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καπακλής, διευθυντής της εταιρείας που σχεδίασε την εν λόγω εφαρμογή, για την οποία και ο ίδιος μίλησε εκτενώς.

Στην εν λόγω συνέντευξη μάλιστα απάντησε και σχετική ερώτησή μας:

“Η εφαρμογή σήμερα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και πολύ σύντομα θα δοθεί στο ευρύ κοινό σε web και mobile μορφή”, ανέφερε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για εκείνη την εκδήλωση ο Δήμος.

Έκτοτε πέρασε ένας χρόνος, αλλά ουδείς είδε ποτέ τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για την ακρίβεια, το όνομα της εταιρείας εμφανίστηκε μόνο στη “Διαύγεια” του Δήμου, με εντάλματα πληρωμής που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ. Πάντως η εφαρμογή δεν είναι έτοιμη.

Ρωτήσαμε σχετικά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και μας απάντησε ότι τα εμπόδια άρθηκαν και ότι το GIS του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι έτοιμο τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Η διοίκηση σκέφτεται μάλιστα να κάνει μια ειδική παρουσίαση στην αρχή της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος.

Θα επαληθευτεί η πρόβλεψη αυτή τη φορά;

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 7 Ιανουαρίου 2017)

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement