Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

Για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση κατηγορούν οι ολλανδικές αρχές τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος έπειτα από διεθνές ένταλμα συνελήφθη και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Ο εφοπλιστής συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Ο εφοπλιστής είναι και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου HellasNet, το οποίο συνίσταται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εμφανιζόταν ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και μάλιστα
σύμφωνα με πληροφορίες είχε ιδιαίτερες σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης ενεργοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες, όταν ο εφοπλιστής επέστρεψε από ταξίδι στην Αγγλία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραγιώργης αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες από τις ολλανδικές αρχές για συναλλαγές που έκανε το 2015, ύψους 12,5 εκατομμύριων ευρώ, τις οποίες οι Ολλανδοί θεωρούν εικονικές.

Ο 63χρονος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός και για την αγορά πολλών περιφερειακών καναλιών παρουσιάστηκε προχθές στην εισαγγελία. Αισθάνθηκε ωστόσο ασθένεια και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος (σύμφωνα με τις περισσότερες ιστοσελίδες διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, ωστόσο καθώς δεν στάθηκε δυνατό να το διασταυρώσουμε υιοθετούμε την εκδοχή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων)