Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Κτήμα Αμάλθεια: Ελληνικό, κατσικίσιο και μοναδικό γάλα από τη Φλώρινα στα My Market

Το κατσικίσιο γάλα αποτελεί μια υγιεινή λύση που επιλέγουν κυρίως οι γονείς για τα μικρά τους παιδιά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα οφέλη του είναι πολλαπλά και ουσιώδη για την υγεία, με σημαντικότερα τα εξής:

  • Έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη, κάτι που το καθιστά πιο εύπεπτο από το αγελαδινό και ενδεδειγμένο σε περιπτώσεις δυσανεξίας στη λακτόζη
  • Έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α βοηθώντας στην υποστήριξη της όρασης και σε ασβέστιο που ευνοεί την υγεία των οστών, σε σχέση με το αγελαδινό
  • Ωφελεί περισσότερο από το αγελαδινό στην οστεοπόρωση και την οστεοπενία, λόγω καλύτερης απορροφητικότητας στα μεταλλικά του στοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο)
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β3 και Κ που παίζουν σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, από το νευρικό σύστημα μέχρι την υγεία της καρδιάς
  • Δεν προκαλεί αλλεργίες και συμβάλλει στη θεραπεία του γαστρικού έλκους

Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό.

Με έδρα στην Άνω Καλλίνικη Φλώρινας, το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΑΛΘΕΙΑ, μία πρότυπη κτηνοτροφική – αιγοτροφική μονάδα με καθετοποιημένη παραγωγή προϊόντων αιγοτροφίας παράγει ένα μοναδικό κατσικίσιο γάλα που είναι προσιτό από όλους. Συγχρόνως, μετά από πολλές μελέτες έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν και το θέμα της μυρωδιάς του κατσικίσιου γάλακτος, στοιχείου που αποθαρρύνει πολλούς καταναλωτές. Παράγουν ακόμα τυρί ενώ σύντομα θα διατεθεί στην αγορά και παγωτό από κατσικίσιο γάλα!

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης είναι ο Δημήτρης Μηνόπουλος, Τεχνολόγος Γεωπόνος, με εκπαίδευση στην Γερμανία και πρόθεση να καταδείξει ότι το κατσικίσιο γάλα είναι προϊόν για όλους με πολλαπλά οφέλη.

Αν και οικογενειακή επιχείρηση, το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΑΛΘΕΙΑ πρωτοπορεί σε κάθε βήμα της παραγωγής, που ξεκινάει από την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών, τις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για την άνετη και υγιεινή διαβίωση των ζώων, την καθετοποίηση της παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα προϊόντα του Αγροκτήματος Αμάλθεια, βρίσκονται σε κάθε σημείο της Ελλάδας εξαιτίας της επιμονής του Ομίλου Μετρό που δίνει χώρο σε προϊόντα ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων από κάθε άκρη της Ελλάδας.

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement