Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Νέες μετρήσεις: Καθαρά νερά σε Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα

Στο συμπέρασμα ότι “δεν έχει γίνει επιμόλυνση με πετρελαιοειδή κατάλοιπα στη θάλασσα εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης” καταλήγει η δημοτική αρχή μετά τον νέο εργαστηριακό έλεγχο που παρήγγειλε ο Δήμος από τα χημικά εργαστήρια «Chemico».

Όπως και προ μίας εβδομάδας έγιναν εφτά υδροληψίες σε διάφορα σημεία των τριών πόλεων, σε απόσταση από 1 έως 15 μέτρα από την ακτή και σε τρία διαφορετικά βάθη, στην επιφάνεια, σε βάθος ενός μέτρου και σε βάθος 1,5 μέτρου. Τα δείγματα εστάλησαν αεροπορικά στη Θεσσαλονίκη όπου και η έδρα του εργαστηρίου.

Σε όλες τις αναλύσεις ο Χημικός Μηχανικός που είχε την ευθύνη του ελέγχου, κ. Αναστάσιος Παγώνης, καταλήγει εκ νέου στο συμπέρασμα:

«Σύμφωνα με τις παραπάνω χημικές αναλύσεις και βάσει της Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΣ και τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ, δεν έχει γίνει επιμόλυνση του παραπάνω προς εξέταση δείγματος με πετρελαιοειδή κατάλοιπα (μαζούτ, πετρέλαιο κλπ). Επιπροσθέτως, η μέτρηση για λίπη/ορυκτά έλαια έχει την ένδειξη Μ.Α. (μη ανιχνεύσιμο) και στα εφτά δείγματα“.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι οι μακροσκοπικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement