Νόμιμο και...ανθρώπινο να ταΐζεις τα αδέσποτα ζώα

Νόμιμο και…ανθρώπινο να ταΐζεις τα αδέσποτα ζώα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και σε αντίθεση με…πιθανά παράπονα μη φιλόζωων γειτόνων, μπορούμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα νερό και τροφή για να επιβιώσουν.

Αν και η νομοθεσία ορίζει ως υπεύθυνους τους Δήμους για τη διαχείριση δηλαδή: περισυλλογή, εμβολιασμό, στείρωση και προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, δυστυχώς πολλά από αυτά ζουν μόνα στις γειτονιές μας και προσπαθούν να επιβιώσουν στο κρύο ή τη ζέστη. Η ίδια νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να τοποθετούν ταϊστρες και ποτίστρες για τα ζώα, στους δρόμους όμως λίγοι μέχρι τώρα το έχουν εφαρμόσει.

tspg

Αν λοιπόν έχουμε ήδη κατοικίδια και δεν μπορούμε να πάρουμε κι άλλο στο σπίτι μας, μπορούμε να τους προσφέρουμε εμβόλια ή στείρωση αλλά ακόμα πιο εύκολα μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα δοχείο με νερό και ένα με λίγη τροφή κάθε μέρα. Όχι μόνο γιατί έχουμε ανθρωπιά και ευαισθησία αλλά και επειδή το επιτρέπει η νομοθεσία!

Σύμφωνα με το νόμο 4235/2014 (και συγκεκριμένα το άρθρο 46 και την παράγραφο ”ε”): Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

file