Βούλα: Οχήματα για πυρόσβεση ή για πλύσιμο πεζοδρομίων;

Βούλα: Οχήματα για πυρόσβεση ή για πλύσιμο πεζοδρομίων;

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» της αντιπυρικής περιόδου και όμως οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης …πέρα βρέχουν. 

nourish

Και φέτος τους καυτούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο παρατηρείται το φαινόμενο τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου να χρησιμοποιούνται ως πλυστικά μηχανήματα για τα πεζοδρόμια και τους περιβόλους των εκκλησιών αλλά και ως ποτιστικά για τα νεαρά δέντρα του νότιου Υμηττού.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι το νερό που χρησιμοποιούν τα πυροσβεστικά του Δήμου προέρχεται από γεωτρήσεις και απαντά ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν ισχυρές. Όμως γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι γίνεται χρήση των οχημάτων για σκοπό διαφορετικό από την πυρόσβεση, γεγονός που αντικειμενικά αποβαίνει εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Δήμου σε περίπτωση φωτιάς.

Δεν είναι μόνο ότι κατά τη διάρκεια των πλυσιμάτων τα μεγάλα αυτά οχήματα παροπλίζονται και βγαίνουν από την επιφυλακή.

Είναι ότι η συνεχής χρήση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τις αποστολές αυτές προκαλεί σημαντικές φθορές. Για παράδειγμα, το υδροφόρο όχημα που κατά κόρον πλένει πεζοδρόμια στο τέλος Ιουνίου βρέθηκε στο συνεργείο με σοβαρή βλάβη στον κινητήρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες μάλιστα, η καθημερινή χρήση ενός άλλου οχήματος του ΣΠΑΥ για σκοπούς διάφορους της Πολιτικής Προστασίας στοίχησε το σπάσιμο του σασί, το οποίο και …ξανακολλήθηκε, μια εργασία άκρως αμφιλεγόμενη για την ασφάλειά της.

Η μόνη ορθολογική επιλογή θα ήταν η Υπηρεσία Καθαριότητας να εξοπλιστεί με τα δικά της οχήματα και να αφεθεί το προσωπικό με τον πολύτιμο εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας απερίσπαστο στην επιφυλακή που απαιτεί η αντιπυρική περίοδος.

sea ergon