Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόταση Ματόπουλου για καταγγελία της συμφωνίας TTIP

Πρόταση για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την υπογραφή ψηφίσματος εναντίον των εμπορικών, οικονομικών συμφωνιών ΤΤΙP – CETA – TiSA και την κήρυξη του Δήμου  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σαν περιοχή «Ελεύθερης Ζώνης από τις ΤΤΙP – CETA – TiSA» κατέθεσε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών.

Η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου θα καλέσει το σώμα στη σημερινή του συνεδρίαση να υπογράψει τη Διακήρυξη της Βαρκελώνης, την οποία έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 1.800 Δήμοι και Δημοτικά συμβούλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη Διακήρυξη της Βαρκελώνης έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 8 Δήμοι και Δημοτικά συμβούλια στην Ελλάδα και την έχει αποδεχθεί ομόφωνα και μας την προτείνει η ΠΕΔΑ στην τελευταία συνεδρίασή της (διαβάστε την εδώ).

Συγκεκριμένα προτείνεται το ψήφισμα:


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναγνωρίζει τη σημασία και τους κινδύνους της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (‪‎TTIP) και των συνθηκών:

Γενική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά ‪(CETA) και ‪ Συμφωνία Εμπορίου και Υπηρεσιών (‎ΤiSA), για τη δημοκρατία, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία, το περιβάλλον και την εθνική και τοπική οικονομία, και συντάσσεται με την ανάλογη πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών της Ευρώπης συνυπογράφοντας τη Διακήρυξη της Βαρκελώνης της 21 Απρίλη 2016 και κηρύττει όλη την περιοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σαν «Ελεύθερη Ζώνη από τις ΤΤΙP – CETA – TiSA».

Για εμάς, αυτή η απόφαση δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα.  Σηματοδοτεί μια πολιτική επιλογή, απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, απέναντι στα απρόσωπα συμφέροντα των πολυεθνικών. Πρέπει να προτάξουμε τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον, δημιουργώντας μια αυτάρκη τοπική οικονομία στηριγμένη  στην αλληλεγγύη, τη συμμετοχή και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement