Rotary Club Γλυφάδας: Τίμησε τον ιδρυτή του Παλμού, Δημήτρη Φιλιππόπουλο

Rotary Club Γλυφάδας: Τίμησε τον ιδρυτή του Παλμού, Δημήτρη Φιλιππόπουλο

Mια πανηγυρική συνεστίαση αφιερωμένη στο ιδρυτή της εφημερίδας Παλμός Γλυφάδας, Δημήτρη Φιλιππόπουλο, διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος της Γλυφάδας, το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου για να τον τιμήσει για την πολυετή παρουσία του στη δημοσιογραφία.

Ο Γλυφαδιώτης εκδότης ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας, έλαβε αναμνηστική περγαμηνή από τη βραδιά και το σήμα του Ομίλου που έχει φιλοτεχνήσει ο αείμνηστος Τάκης Παρλαβάντζας.

Κεντρικός ομιλητή της βραδιάς ήταν ο αρχιτέκτονας – πολεοδόμος και συγγραφέας Γιώργος Νικολαΐδης από τη Βουλιαγμένη, ο οποίος με λόγια καρδιάς μίλησε για τον ιδρυτή του Παλμού και την οικογένεια του, αλλά και τα κεντρικότερα σημεία κατά την 25ετή πορεία έκδοσης του ιστορικού πια φύλλου.

Το λόγο έλαβε και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είπε:

«Ό,τι και να πεις για το Δημήτρη Φιλιππόπουλο σήμερα, απλά θα προσπαθήσεις να ωραιοποιήσεις μια πολύ όμορφη εικόνα. Ένας ωραίος πίνακας παραδείγματος χάριν δεν χρειάζεται κανείς να βάλει πινελιές παραπάνω» είπε ξεκινώντας και συνέχισε με μια ιστορία που λίγοι γνώριζαν. Κυρίως όσοι είναι στον στενό του κύκλο.

«Με τον Δημήτρη Φιλιππόπουλο στα γραφεία του «Π», σε πολύ περίεργες και δύσκολες εποχές για τα τοπικά δρώμενα, στο Δήμο Βούλας τότε, ερχόμουν τακτικά και κουβεντιάζαμε αρκετά θέματα, ιδιαίτερα πριν από το δημοτικό συμβούλιο. Κάποια εποχή, ήταν η επανεκλογή μου μετά από μια απουσία 2 τετραετιών από το ΔΣ της Βούλας. Πήγα να βάλω ευχές. Ήταν περίοδος πασχαλινή. Και μου λέει με έναν επιτακτικό τρόπο και τόνο. «Εσύ κάτσε κάτω». Λέω, κάτι θα έκανα και προφανώς θέλει να με επιπλήξει. Ήταν 2006 – 2007. Μου λέει λοιπόν… «άκου να σου πω μικρέ, εσύ πρέπει να γίνεις Δήμαρχος».

Ήταν έτσι λίγο ξαφνικό για μένα, αλλά ήταν τόσο αυθόρμητο και ειλικρινές, μια λάμψη στο πρόσωπο του και δε σας κρύβω ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά ακόμη κι ως δημοτικοί σύμβουλοι το ψώνιο το έχουμε. Αλλά ήταν και η πρώτη φορά που με πέρασε ένας ηλεκτρισμός και σκέφτηκα για να το λέει αυτό ο Φιλιππόπουλος που είναι χρόνια στο κουρμπέτι κάτι θα ξέρει κι από κείνη τη στιγμή και μετά άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά, να είμαι πιο προσεκτικός, να λέω λιγότερα στα δημοτικά συμβούλια γιατί όποιος μιλάει πολύ, εκτίθεται συνήθως.

Έτσι εκείνη την περίοδο το μικρό σπρώξιμο που ήθελε ο υποφαινόμενος για να προχωρήσει και να το βάλει σε υψηλή προτεραιότητα, γιατί είχα το επάγγελμα μου τη σταδιοδρομία μου, ήταν ο Δημήτρης ο Φιλιππόπουλος. Δεν ξέρω βέβαια αν μετανιώσει ο τόπος για το σπρώξιμο αυτό Δημήτρη που μου έκανες τότε. (γέλια) Αυτό θα το δούμε στο τέλος. Αν μετανιώσει ο κύριος υπεύθυνος είναι εδώ. Αν δεν μετανιώσει πάλι ο κύριος υπεύθυνος είναι εδώ. (γέλια).

«Ο ΠΑΛΜΟΣ» είναι ένα έντυπο που όλοι παίρνουμε στα σπίτια μας και το διαβάζουμε με ευχαρίστηση ακόμη κι όταν μας ασκεί κριτική. Ο κ. Λαουτάρης φίλος μου, έχει μια προσέγγιση στα ζητήματα, κάνει την κριτική του. Ακόμη όμως και την κριτική αυτή προφανώς, γιατί έχει φιλτραριστεί μέσα από τη δημοσιογραφική παρακαταθήκη του Δημήτρη και των παιδιών, οφείλεις να τη δεχτείς γιατί είναι κριτική φιλτραρισμένη, ουσίας, δικαιοσύνης, άποψης. Δε θα συμφωνήσουμε στα πάντα. Οφείλουμε να ακούσουμε την άλλη άποψη, να μανουβράρουμε το πλοίο για να αποφύγουμε τους κάβους και τις κακοτοπιές ή να πάρουμε έναν καλύτερο δρόμο από αυτόν που έχουμε πάρει ήδη.

Το διαβάζουμε λοιπόν με αυτή την πολλή θετική συναίσθηση ότι μπορεί να μην συμφωνήσω, μπορεί να μην έχουμε ταυτόσημη άποψη όμως η άποψη αυτή δε θα είναι ποτέ προσβλητική, ποτέ αντιδεοντολογική. Θα είναι η αντίθετη άποψη. Κι αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη του Δημήτρη στους ανθρώπους που σήμερα χειρίζονται το έντυπο και τον κ. Λαουτάρη – πρέπει να σου έχει περάσει ταχύρρυθμα Γιώργο – (γέλια) και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι το έντυπο αυτό έχει μια συνεχή, διαρκή και αδιάλειπτη πορεία 26 ετών.

Αν κοιτάξουμε λοιπόν στη Γλυφάδα και στους όμορους δήμους και ψάξουμε να βρούμε κάποιο έντυπο δε θα βρούμε πολλά, ζήτημα να βρούμε ένα – δύο. Όμως δεν θα έχουν το ίδιο τιράζ και την επιρροή που έχει το συγκεκριμένο έντυπο. Αυτό το κάνει ξεχωριστό. Για να είμαστε όλοι εδώ, για να μας τιμά με την παρουσία του ο πολύ εξαιρετικός και ξεχωριστός άνθρωπος ο Δημήτρης Φιλιππόπουλος. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για αυτά που έκανε για τις περιοχές μας. Όχι μόνο στο επίπεδο της επικοινωνίας αλλά κυρίως στο επίπεδο της εκμάθησης του κόσμου για το τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αλήθεια. Σε ευχαριστώ πολύ από καρδιάς. Κι αυτό που σου είπα και νωρίτερα «ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και εσύ μετά τη μεγάλη σου περιπέτεια είσαι πιο δυνατός και το βλέπω στα μάτια σου, στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και εμπνέεις».

Πηγή: Παλμός Γλυφάδας, 3 Ιουνίου 2017