Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Ελεύθερη παραλία στη Βούλα προσβάσιμη σε ΑμεΑ με SEATRAC

Το δημοφιλές σύστημα SEATRAC εγκαταστάθηκε ήδη και λειτουργεί από αυτή την εβδομάδα στην ελεύθερη παραλία δίπλα από το Δημαρχείο της Βούλας (λεωφόρος Κ. Καραμανλή -παραλιακή- 18, Βούλα). 

Το σύστημα SEATRAC είναι ελληνική κατοχυρωμένη καινοτομία, που σχεδιάστηκε στο πανεπιστήμιο Πατρών. Αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Να σημειωθεί ακόμη ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Seatrac χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του. Αυτή η προσέγγιση κάνει το SEATRAC ένα τελείως αυτόνομο σύστημα το οποίο δεν εξαρτάται από το ηλεκτρικό δίκτυο για την τροφοδοσία του, εξαλείφοντας συνάμα τους όποιους κινδύνους θα ελλόχευε η σύνδεσή του με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Όπως είπε στο 3vita.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νανά Καραγιάν, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου διαθέτει στην παραλία φυσικοθεραπευτές που μπορούν να καθοδηγούν κάθε άτομο με αναπηρία που επιθυμεί να κάνει χρήση του συστήματος, με προσωρινό ωράριο 9 π.μ. – 1 μ.μ. και το απόγευμα 4 – 7 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία του Seatrac είναι απαραίτητο ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο διαθέτουν οι άνθρωποι του Δήμου, εξ ου και ανακοινώθηκε το παραπάνω ωράριο.

Επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας της παραλίας αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Η δημοτική αρχή σχεδιάζει να έχει σε λειτουργία το σύστημα (ανάλογα και με τη ζήτηση) τον Αύγουστο και όλο τον Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι το Seatrac του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αγοράστηκε πρόσφατα, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, και θα αποθηκεύεται τον χειμώνα στις αποθήκες του Δήμου.

Παράλληλα, στη μικρή ακτή της Βούλας έγιναν κάποιες βασικές διαμορφώσεις για τη διευκόλυνση των χρηστών. Τοποθετήθηκε χημική τουαλέτα για Άτομα με αναπηρίες, τρεις μόνιμες ομπρέλες και διάδρομοι στην άμμο.

(Φωτογραφίες: Θύμιος Γέρας – Tobea)

seatrac1

seatrac3

seatrac4

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement