Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεργασία Δήμου 3Β με Ελληνικό Αργυρούπολη για τα απορρίμματα

Το Σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης θα χρησιμοποιεί προσωρινά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από συμφωνία των δύο πλευρών. 

Το αίτημα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της γειτονικής πόλης στις 22 Ιουλίου και έγινε ομόφωνα δεκτό.

Το αναγκαστικό κλείσιμο του Σταθμού Μεταφόρτωσης που λειτουργούσε στο Πανόραμα υποχρέωσε την Υπηρεσία Καθαριότητας να μεταφέρει κατευθείαν τα απορρίμματα στη χωματερή. Όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αυτή η κίνηση κόστιζε στον Δήμο 380.000 ευρώ το χρόνο.

Ο δήμαρχος των 3Β δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απορριμμάτων, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, προς το παρόν τα οχήματα του Δήμου εξυπηρετούνται σε ώρες που δεν είναι βολικές. Τον Σεπτέμβριο θα υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο Δήμων, με την οποία τα 3Β θα αναλάβουν να κατασκευάσουν κάποιες υποδομές στον Σταθμό Μεταφόρτωσης που θα χρησιμοποιούν προσωρινάκαι θα επιτρέψουν ένα ευνοϊκότερο ωράριο.

Όπως είπε στο 3vita.gr ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, η διοίκηση του δήμου μελετά ήδη τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης εντός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε χώρο εκτός σχεδίου που δεν δεσμεύεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Μέχρι τότε, τα σκουπίδια των τριών πόλεων θα “σταθμεύουν” στο Ελληνικό πριν πάρουν το δρόμο για τη Φυλή.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement