Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Στη Βούλα συστήνεται η “Κυρά της Αιξωνής”

Το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου Η Κυρά της Αιξωνής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιαστεί στη Βούλα, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Ιωνία”, δίπλα από το Δημαρχείο Βούλας (λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18) στις 7 μ.μ.

Το βιβλίο αφηγείται μέσα από τα μάτια των παιδιών την ιστορία ενός δρόμου στους αρχαίους Δήμους της Αιξωνής (σημερινή Γλυφάδα) και Αιξωνιδών Αλών (σημερινές Βούλα και Βουλιαγμένη) και των ανθρώπων του.

Μέσα από τη μυθολογία και την ηθογραφία αναπαριστάται ο αρχαίος τρόπος ζωής στα νότια προάστια που μοιάζει τόσο μακρινός και τόσο κοντινός ταυτόχρονα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος και αρχαιολόγος Μαριάννα Μαυραγάνη και ο σχολικός σύμβουλος Αχιλλέας Μανδρίκας.

Κομμάτια του βιβλίου θα αφηγηθούν η συγγραφέας και έφηβες της περιοχής, ενώ θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό με την επιμέλεια του Στέφανου Χατζηστεφάνου.

Παράλληλα, θα εκτεθούν έργα της εικαστικού Μαρίας Οικονόμου, που εικονογράφησε το βιβλίο.

 

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement