Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Τις πταίει για την εξάπλωση των κουνουπιών;

Αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την παρουσία κουνουπιών.

Το θέμα μάλιστα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος ρώτησε αν θα πάρει πρωτοβουλία για έγκαιρους ψεκασμούς ο Δήμος, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής κατά το προηγούμενο έτος καθυστέρησε σημαντικά.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ότι μόνον επικουρικά και αφού ζητηθεί από τον Δήμο, επεμβαίνουν οι υπηρεσίες του.

Φαίνεται ότι οι αρμοδιότητες γίνονται μπαλάκι του τένις.

Διότι σε πρόσφατη (5 Φεβρουαρίου 2016) ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας εξαντλείται σε από εδάφους και αέρος ψεκασμούς περιαστικά των Δήμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει επιπλέον:

Με το υπ’ αριθμ. οικ 351/3-2-2016 έγγραφό της προς τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, τους επισημαίνει αυτή τους την ευθύνη – υποχρέωση και τους καλεί να μεριμνήσουν για:

  • ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε επιφάνειες με στάσιμα νερά εντός του αστικού ιστού (συντριβάνια, κολυμβητικές δεξαμενές, μικρές και μεγάλες υδατοσυλλογές κ.α.)
  • μέτρα πρόληψης από τους ιδιοκτήτες όλων των κτηνοτροφικών μονάδων και
  • ορθή διαχείριση στη χρήση του νερού στις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής ευθύνης τους.

Επιπλέον, τους ζητά να δρομολογήσουν άμεσα και πριν τους ψεκασμούς για τα ακόλουθα:

  • σχολαστική καθαριότητα των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων
  • τακτικό καθαρισμό όλων των φρεατίων όμβριων υδάτων της περιοχής τους
  • ενημέρωση των πολιτών ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών ανάπτυξης προνυμφών στο οικιακό περιβάλλον (αυλή, κήπος, πάρκα) 

Τι από αυτά έχουν γίνει ή προγραμματίζεται να γίνουν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος εκτός από τα στάσιμα νερά στη Β’ πλαζ Βούλας, έχει και πάνω από δέκα αχρηστευμένα σιντριβάνια;

Δείτε το σχετικό φυλλάδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προστασία από κουνούπια.

 

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement