Το Υγειονομικό επενέβη στη δημοτική χαβούζα της Βούλας!

Το Υγειονομικό επενέβη στη δημοτική χαβούζα της Βούλας!

Έκθεση κόλαφο συνέταξε για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής για το δημοτικό ακίνητο στις οδού Πανός και Οδυσσέως στη Βούλα, απέναντι από τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας.

Το θέμα ανακινήθηκε από περιοίκους που αγανάκτησαν λόγω της αφόρητης χρόνιας κατάστασης στην ημιτελή αυτή οικοδομή που προοριζόταν για δημοτικό γηροκομείο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη πάσης φύσεως υλικών και δημοτικός σκουπιδότοπος. Παράλληλα με τους κατοίκους, το θέμα ανέδειξε με μεγάλο ρεπορτάζ του ο “Παλμός” τον Ιούλιο (αναλυτικά εδώ).

Τότε τονίζαμε ότι πρόκειται για “δημοτική χαβούζα” και “κτήριο της ντροπής”. Και ήρθαν οι επιθεωρητές να μας επιβεβαιώσουν δυστυχώς πλήρως.

Στο αποτέλεσμα υγειονομικού ελέγχου, που φυσικά επιδόθηκε μέσα στον Αύγουστο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το οποίο αποκαλύπτουμε σήμερα, αναφέρονται τα εξής:

Κατά την αυτοψία που έγινε εξωτερικά διαπιστώθηκε εγκατάλειψη των κτισμάτων και περιμετρικά στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εστίες ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών με συνέπεια να δημιουργούνται ανθυγιεινές καταστάσεις σε βάρος της υγείας των περιοίκων και της δημόσιας υγείας γενικότερα.

Ύστερα από τα παραπάνω θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί ο χώρος, να προβείτε σε εντομοκτονία – μυοκτονία στο χώρο και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εισέρχονται άγνωστα άτομα εντός αυτών. Εάν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του χώρου εσωτερικά, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε”.

Δείτε όλο το Αποτέλεσμα Υγειονομικού Ελέγχου, όπως επιδόθηκε στον Δήμο.

Είδαν τα …μισά

Η τελευταία φράση της έκθεσης, αποκαλύπτει άλλη μία ανατριχιαστική λεπτομέρεια:

Οι ελεγκτές δεν τόλμησαν να μπουν στο εσωτερικό της οικοδομής, όπου με τη δική μας αυτοψία τον Ιούλιο είδαμε ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις, όπως ανθρώπινα και ζωικά περιττώματα, σύριγγες, σπασμένα γυαλιά και τεράστιους όγκους πεταμένου άχρηστου δημοτικού υλικού.

Στους χώρους όπου οι νέοι της γειτονιάς παίζουν κάθε μέρα, σαν ένα παιχνίδι ανακάλυψης και μυστηρίου στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, οι ελεγκτές δεν τόλμησαν να εισέλθουν λόγω της επικινδυνότητας από τα οικοδομικά σίδερα και τις επικίνδυνες σκάλες…

Δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος ενημερώσει και διευκολύνει τους ελεγκτές να επισκεφτούν εσωτερικά τον χώρο, όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, όμως ελπίζουμε να καταστήσει το γρηγορότερο τους χώρους καθαρούς και απροσπέλαστους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 9 Σεπτεμβρίου 2017)