Connect with us

Hi, what are you looking for?

Παραπολιτικά

Αυτή η βασιλόπιτα μόνο γλυκιά δεν θα είναι…

Οι ανησυχίες ευτυχώς διαψεύστηκαν και η παράταξη του δημάρχου, Πόλη για να ζεις, θα κάνει τελικά την πατροπαράδοτη τελετή κοπής βασιλόπιτας.

Λογικά όμως δεν θα είναι μια πίτα …γλυκιά. Πρώτα από όλα επειδή θα είναι μάλλον μπαγιάτικη, αφού δύσκολα δίνεις ευχές για “χρόνια πολλά και καλή χρονιά” Μάρτη μήνα, μέσα στη νηστεία της σαρακοστής.

Έπειτα η κοπή της πίτας θα γίνει την ίδια ημέρα σε άλλο χώρο (με 1,5 ώρα διαφορά) με την εκδήλωση απολογισμού της παράταξης το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Αυτή η βιασύνη μου θύμισε μια πετυχημένη διαφήμιση της Cosmote, που σχολίαζε το άγχος και την επινοητικότητα του σύγχρονου ανθρώπου που θέλει να κάνει οικονομία χρόνου και χρημάτων:

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και το επιτελείο του κάνει τα πάντα για να γίνει η εκδήλωση απολογισμού μια μεγάλη φιέστα διαφήμισης του έργου της δημοτικής αρχής, σε μια περίοδο καμπής. Ο ορίζοντας των εκλογών είναι πλέον ορατός, αλλά οι κανόνες του παιχνιδιού, με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακόμη δεν έχουν οριστεί.

Τα SMS στα κινητά των δημοτών πήραν πάλι φωτιά αλλά τίποτα δεν είναι σαν το 2015, όταν έγινε και η πρώτη εκδήλωση…

Μια ημέρα μετά την εκδήλωση απολογισμού, έρχεται και η …λυπητερή για ορισμένους από την ομάδα του Δημάρχου. Την Κυριακή εκλέγεται νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και από Δευτέρα ανακοινώνονται οι νέοι αντιδήμαρχοι. Κάποιοι θα κάτσουν στον “πάγκο” μετά από 2,5 χρόνια σε προβεβλημένες θέσεις (αντιδημαρχίες, ΟΑΠΠΑ) και κάποιοι θα δουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται.

Ίσως τους αποζημιώσει το φλουρί της πίτας…

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement