Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ο Δήμος 3Β επιβεβαιώνει: Βοθρολύματα στην πλαζ Βούλας

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας επιβεβαίωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τις καταγγελίες που πρώτο δημοσιοποίησε το 3vita.gr για μόλυνση της παραλίας του ΚΑΑΠ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Πρόκειται για την πλαζ που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρίες και την οποία διαχειρίζεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών. Η μόλυνση παρατηρήθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου και δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα μας τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Τότε αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο δεν ειδοποιήθηκαν εκτός από χρήστες της πλαζ του ΚΑΑΠ και οι χιλιάδες λουόμενοι της ελεύθερης παραλίας του πρώην κάμπινγκ Βούλας, αλλά και της κλειστής Α πλαζ Βούλας (South Coast) με δεδομένο ότι στην ουσία πρόκειται για την ίδια παραλία.

Το θέμα έγινε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 29 Ιουλίου, μετά από ερώτηση του Δημοσθένη Δόγκα, στην οποία ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απάντησε ότι πράγματι υφίσταται πρόβλημα με τον αγωγό ομβρίων και διερευνάται το θέμα με τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Μόλις όμως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, αργά το μεσημέρι, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου σχετική ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, αν και απέδωσε τη μόλυνση σε παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων και όχι σε αστοχία της ΕΥΔΑΠ.

Για μία εβδομάδα οι επισκέπτες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κολυμπούσαν αμέριμνοι και ανενημέρωτοι επισήμως σε νερά που αποδείχτηκε ότι δέχτηκαν βοθρολύματα…

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Πληθώρα καταγγελιών έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος για υποψία μόλυνσης της θάλασσας στην περιοχή του πρώην κάμπινγκ και ΠΙΚΠΑ Βούλας και συγκεκριμένα για την παρουσία λυμάτων στο νερό.

Ο Δήμος μετά από διεξοδική έρευνα του θέματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι η διεύθυνση δικτύου αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε το Δήμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και καμία διαρροή στο δίκτυο αποχέτευσης.

Υπάρχει ωστόσο υποψία για παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων και σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, η μόλυνση στα ύδατα διαρκεί κάποιες ώρες αφού μετά η όποια ρύπανση παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ζητήσει, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, να γίνει νέα δειγματοληψία των υδάτων και να ενημερωθεί για την καθαρότητά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας