Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Μάγεψε τη Βάρη η Ζωή Τηγανούρια

Από τις μουσικές του κόσμου αλλά και από παραδοσιακά κομμάτια στη συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με τίτλο «Αρώματα του Κόσμου & Βυζαντινά Μύρα», με βυζαντινό άρωμα και παραδοσιακό χρώμα αντήχησε η Πλατεία Δήμα στη Βάρη το βράδυ του Σαββάτου 23 Απριλίου.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα, στα πλαίσια των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου, γοήτευσε με τη δύναμη του ακορντεόν αλλά και με τη σκηνική της παρουσία, ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες της αλλά και παραδοσιακά κομμάτια από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι τη Ρόδο. Συμμετείχαν η Βυζαντινή χορωδία «Μελίρρυτον», ο χοράρχης Αχιλλέας Α. Χαλδαιάκης και οι ερμηνεύτριες Βασιλική Στεφάνου και Πελαγία Μυλωνά.

Zoi_2

Στην παράσταση έδωσε άλλη δυναμική η παρουσία των δύο χορευτικών συλλόγων «Αρίων» και του «Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης». Οι χορευτές πλημμύρισαν τη σκηνή και ξεσήκωσαν τον κόσμο που στο τέλος της συναυλίας χόρεψε μαζί τους.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Βάρης και τη σημασία της για τα δρώμενα του ενιαίου Δήμου.

Το πρωί της ίδιας μέρα, η Πλατεία γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία στην πρωινή πασχαλινή εκδήλωση που ετοίμασε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης , (Ο.Α.Π.Π.Α.).

Στις 12:00 το μεσημέρι, η Μαίρη Πόπινς «προσγειώθηκε» στη Βάρη και αναστάτωσε τους μικρούς μας φίλους και μέσα από ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με τις γνωστές ηθοποιούς Θεοδώρα Σιάρκου και Μαρία Καρακίτσου ταξίδεψαν σ’ έναν κόσμο μαγείας και αγάπης. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι παρέα με τους επιμορφωτές δημιούργησαν με φαντασία τις δικές του λαμπάδες στα εργαστήρια κατασκευής.

pasxa_1

Στις 13:00 «Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά», μια απ τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις της φετινής χρονιάς από το Θέατρο Φούρνος μίλησε στην καρδιά των παιδιών για τη διαφορετικότητα, την τόλμη και τη φιλία και τα παρέσυρε σε μία περιπέτεια αγάπης και φαντασίας. Πρόκειται για μία παράσταση σε κείμενο της Ελεάννας Σαντοριναίου με την Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου και Δημήτρη Ψύλλο.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement