Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκελετωμένος σκύλος που βρέθηκε στην Γλυφάδα (βίντεο)

Στην έκκληση της Βάνας Ρεντούμη που εντόπισε στις 27 Αυγούστου στην Άνω Γλυφάδα έναν σκύλο εξαθλιωμένο, σκελετωμένο, σχεδόν τυφλό με πληγές στο σώμα του ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά οι εθελόντριες του Συλλόγου Προστασίας εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) οι οποίες έσπευσαν να βοηθήσουν το ζώο. Aφού το έπιασαν το μετέφεραν στον κτηνίατρο καθώς ήταν στην κυριολεξία ένα βήμα πριν τον θάνατο.

 

skillos

Τον σκύλο τον ονόμασαν Σπίριτ και εδώ και μέρες παλεύουν μαζί του για να κρατηθεί στη ζωή. Το ζώο όπως έδειξαν οι αιματολογικές εξετάσεις πάσχει από αναιμία (έχει αιματοκρίτη 9 με φυσιολογικές τιμές 37-55), λεϊσμανίωση, έχει τυφλωθεί από το ένα μάτι και πλέον η μάχη επικεντρώνεται όχι μόνο στο να πάρει βάρος αλλά και για να σωθεί ο άλλος οφθαλμός του ώστε να βλέπει έστω και λίγο. Είναι ένα πλάσμα που αγαπάει τους ανθρώπους, κουνάει διαρκώς την ουρά του από χαρά, τρώει ευτυχώς με όρεξη και δίνει την δική του μάχη, αφού κάποιοι τελικά νοιάστηκαν γι’ αυτόν. Πλέον φιλοξενείται και απολαμβάνει την θαλπωρή ενός σπιτιού μακριά από τους κινδύνους του δρόμου.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Σπίριτ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό του Σ.Π.Α.Ζ. στην Alpha Bank 389 0023 2000 0231, IBAN GR84 0140 3890 389002320000231, SWIFT CRBAGRAAXXX ή μέσω PayPal (info@spazgreece.gr). Μετά από κάθε κατάθεση να στέλνετε τα στοιχεία σας στο σωματείο έτσι ώστε να λαμβάνετε και απόδειξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@spazgreece.gr ή facebook.

Πηγή: Zoosos

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας