Σουβλάκια με άρωμα Αμφίπολης!

Σουβλάκια με άρωμα Αμφίπολης!

Για την ακρίβεια, Αμφίπολη με άρωμα από σουβλάκι και τζατζίκι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Βηματοδότη» στο Βήμα, 4.000 χιλιάδες αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο δήμο Αμφίπολης για μια άδεια σουβλατζίδικου ή καντίνας γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Γράφει ο αρθρογράφος:«Ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια σχετικά με το μέλλον της Αμφίπολης. Ποιες δηλαδή επιχειρήσεις θα ανθήσουν την επόμενη ημέρα, όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποβλήθηκαν στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο (στηριζόμενο από τη ΝΔ) 4.000 αιτήσεις για να δημιουργηθούν γύρω από τον τύμβο καντίνες με «βρώμικα», σουβλατζίδικα. Ούτε ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε υποδομές στο λιμάνι, ούτε καταστήματα με παραδοσιακά είδη ούτε τίποτα. Να σκεφτείτε ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές που έκαναν όλον τον κόσμο να παραμιλάει, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα».
Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τις ονομασίες που θα δοθούν στα σουβλατζίδικα και τις καντίνες γύρω από τον Τύμβο: «Μεγαλέξανδρος», «Γοργόνα», «Η αδελφή του Μεγαλέξανδρου», «Βουκεφάλας», «Ρωξάννη», «Ηφαιστίων». Ποιος θα πρωτοκλείσει το brand name;