Συνελήφθη ο «Τσάκι Τσαν» στη Βούλα

Συνελήφθη ο «Τσάκι Τσαν» στη Βούλα

Ανεκτέλεστη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης 38 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ εκκρεμούσε σε βάρος 51χρονου που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Βούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαγεωργίου, τον επονομαζόμενο και ως «Τσάκι Τσαν», αρχηγό των ομάδων εκβιαστών του Περιστερίου που εξαρθρώθηκαν το 2008.

Έχει καταδικαστεί για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής oργάνωσης, εκβίαση κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, πώληση πυρομαχικών και κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σε μία από τις δικογραφίες ο διαβόητος «Tσακι Τσάν» (σ.σ. παρατσούκλι που του δόθηκε χάρη στις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες) χαρακτηρίζεται ως αρχηγός συμμορίας που πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 21 καταστήματα στο Περιστέρι (κυρίως στο Μπουρνάζι), στην Πετρούπολη, στον Ασπρόπυργο αλλά και στη Γλυφάδα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.