Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο

Την έλλειψη προσωπικού στη δημόσια υγεία γενικά και ειδικότερα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας καταγγέλλουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι.

Με απόφαση του Σωματείου τους, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας.

tspg

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, σήμερα από το Ασκληπιείο λείπουν 128 γιατροί, 265 νοσηλευτές και 144 διοικητικοί υπάλληλοι. “Ποιος κερδίζει από ένα σημόσιο νοσοκομείο με κακοπληρωμένους, εξουθενωμένους εργαζόμενους;” ρωτούν στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι εναντιώνονται στο σχέδιο της διοίκησης του νοσοκομείου να μεταστεγάση την Παιδική Στέγη που εξυπηρετεί τα παιδιά των υπαλλήλων του Ασκληπιείου στον ακατάλληλο όπως υποστηρίζουν χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος τράπεζα.