«Το μωρό μου πήγε για τζιχάντ»

«Το μωρό μου πήγε για τζιχάντ»

Tο γύρο του διαδικτυακού κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες δύο όμορφων κοριτσιών από την Αυστρία, που ισχυρίζονται ότι έχουν καταταχτεί στο στρατό του ΙSIS. Eίναι η 16χρονη Σάμρα Κεσίνοβιτς κα η 15χρονη Σαμπίνα Σελίμοβιτς που φέτος τον Απρίλιο το έσκασαν από το σπίτι τους στη Βιέννη για να φορέσουν το χακί… λάθος, να φορέσουν την μπούρκα και να πάρουν τα όπλα υπηρετώντας το χαλιφάτο.

Screenshot-2014-09-11-at-12.20.56-PM


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ύστερα από μερικούς μήνες οι κοπέλες αυτές άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα social media που τις δείχνουν να βαδίζουν στην όχθη μιας λίμνης, καλυμμένες από την κορφή ώς τα νύχια, καθώς και να ποζάρουν ανάμεσα σε άνδρες που κρατάνε καλάσνικοφ… Στα μηνύματά τους οι κοπέλες ισχυρίζονται ότι πήγαν στη Συρία για να πάρουν μέρος στον «ιερό πολέμο», όμως οι γονείς τους αμφιβάλλουν κατά πολύ για τη γνησιότητα αυτών των ισχυρισμών. Παράλληλα, η Ιντερπόλ αναζητεί τις εξαφανισμένες κοπέλες στην Τουρκία και στη Συρία, αλλά χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

rifles

Η Σάμρα και η Σαμπίνα ήταν σαν όλες τις κοπέλες της ηλικίας τους. Οι γονείς τους είναι πολιτικοί πρόσφυγες από τη Βοσνία που εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία στη δεκαετία του ’90. Οι κοπέλες έχουν γεννηθεί στην Αυστρία, αλλά τελευταία είχαν προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Ο διευθυντής του σχολείου τους δήλωσε στην εφημερίδα Express ότι λίγο πριν την εξαφάνιση των κοριτσιών, είχαν εμφανιστεί στους τοίχους και στα θρανία συνθήματα που έγραφαν «Aγαπώ την Αλ Κάιντα».

girl1
Αλήθεια ή ψέματα; Επιτρέψτε μας να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις. Δυστυχώς, ο ΙSIS είναι μια φριχτή πραγματικότητα, όμως αυτή η ιστορία μπορεί να αποδειχτεί κακόγουστη φάρσα.