Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Τίμησαν τους πεσόντες καταδρομείς στο Καβούρι (photos-video)

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες καταδρομείς του Ελληνικού Στρατού στο μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι.

Αντίθετα με την περσινή τελετή, φέτος δεν παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος,ενώ σε πολιτικό επίπεδο η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά περιορισμένη αριθμητικά και …πολιτικά.

Μόνος βουλευτής που ήρθε ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ το παρών έδωσε και ο επικεφαλής του νεότευκτου κόμματος “Νέα Δεξιά”, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η περσινή οργανωτική “γκάφα” να μην προβλεφθεί κατάθεση σταφάνου για τον Δήμο των 3Β φέτος θεραπεύτηκε, έτσι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που είχε μια θέση ανάμεση στους επισήμους, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον Διευθυντή της Διέυθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, κατέθεσε το στεφάνι του Δήμου σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

IMG_7237

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Νέοι Ορίζοντες Φιλίας, Γιώργος Δρίτσας αλλά και ο τ. σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Δημήτρης Κακογιαννάκος.

IMG_7250

Στις ομιλίες τους, τόσο ο Αργηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης όσο και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, τόνισαν περισσότερο τον ιστορικό και παραδειγματικό χαρακτήρα της καθιερωμένης εκδήλωσης, αποφεύγοντας επιμελώς να κάνουν σύγχρονες πολιτικές αναφορές. “Ποτέ ξανά Έλληνας νεκρός από ελληνικό βόλι, για ό,τι κι αν πιστεύει, ό,τι κι αν επιδιώκει” ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων.

Δείτε σχετικά αποσπάσματα:

 

IMG_7222

Σύμφωνα με το καθιερωμένο τυπικό, έγινε το προσκλητήριο των πεσόντων οπλιτών και αξιωματικών, ενώ τιμητικό άγημα έριχνε βολές κάθε φορά που ακουγόταν το “έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος”.

IMG_7203

IMG_7189

IMG_7194

Ο Γιώργος Δρίτσας ανάμεσα στα στελέχη της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών

IMG_7292

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν πήρε θέση ανάμεσα στους επισήμους, αλλά έμεινε με το υπόλοιπο κοινό

IMG_7197

Ο Βουλιαγμενιώτης και πρώην βατραχάνθρωπος, Δημήτρης Κακογιαννάκος

IMG_7298

IMG_7273

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας