Active Member: Δεν είναι όλοι οι μετανάστες καλοί, ούτε όλοι οι φασίστες κακοί

Active Member: Δεν είναι όλοι οι μετανάστες καλοί, ούτε όλοι οι φασίστες κακοί

Διχασμένη εμφανίζεται η μουσική κοινότητα μετά τη συνέντευξη-ποταμό της ψυχής των Active Member Μιχάλη Μυτακίδη, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του ως B.D. Foxmoor (Μπι Ντι Φόξμουρ), στην ιστοσελίδα popaganda,   Ο πιο εμβληματιός έλληνας ράπερ  προσπαθεί να αποποιηθεί τον τίτλο του αριστερού , μη κρύβοντας την απογοήτευση του από τις αριστερές νεολαίες που θεωρεί ότι έχουν “ασελγήσει πάνω στα τραγούδια του”.   Όπως παραδέχεται τον λαό δεν τον εκτιμούσε ποτέ σαν έννοια. “Πάντα με τρόμαζε ο όχλος, είχα μια φοβία με τον πολύ κόσμο κυρίως ως προς την διαστροφή του. Δεν συμμετείχα ποτέ στις διαστροφές του λαού και μπορεί για κάποιον καιρό να ήμουν και γω μια διαστροφή του κοινού, αλλά δεν ήταν ο σκοπός μου. Όταν λοιπόν δεν πιστεύεις σε αυτές τις βασικές έννοιες δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής και αυτό που λένε αριστερός”.

Ακολουθεί η γνώμη του για τους ακροδεξιούς. Τους θεωρεί ύστερη ανακάλυψη της κοινωνίας γιατί για εκείνον υπήρχαν από παλιότερα. Όντας επηρεασμένος από την αριστερά συνδέει την ανάδυσή τους με την δράση της αριστεράς.

Πρέπει λοιπόν να δείρω πρώτα όλους τους πλούσιους κομμουνιστές στο Πέραμα γιατί αυτοί τους γέννησαν

Όσον αφορά τους μετανάστες/πρόσφυγες  θεωρεί επικίνδυνη την απόλυτη αποδοχή και εξωραϊσμό των μεταναστών και εκτιμά ότι αυτό δίνει πάτημα σε κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του B.D Foxmoor που προκάλεσαν αίσθηση: 

Οι φασίστες ζούσαν πάντα ανάμεσά μας. Όταν το 2000 έγραψα τα καλά κρασιά μου λέγανε όλοι που τους θυμήθηκες αυτούς; «Καλά κρασιά γειτόνοι, άμα δεν πήρατε τα χαμπάρια σας». Τα ίδια λέω και τώρα που ζητάνε να κάνω κάτι στο Πέραμα. Αυτοί που δεν ζούσαν ποτέ στη γειτονιά, γιατί πάντα τρώγανε σφαλιάρες, όλοι αυτοί οι τύποι μου μιλάνε για τους φασίστες στο Πέραμα. Ξέρεις τι τους λέω; Ότι άμα είναι να αρχίσω να δέρνω θα πρέπει να το κάνω καλά και άρα να δω ποιοι φταίνε για τους φασίστες. Να μάθω πώς και γιατί γίνανε φασίστες, ποιοι τους κάνανε και μετά να πάω στους φασίστες. Πρέπει λοιπόν να δείρω πρώτα όλους τους πλούσιους κομμουνιστές στο Πέραμα γιατί αυτοί τους γέννησαν. Και μετά να ψάξω να βρω αυτά τα παιδιά και αν είναι ακόμα φασίστες να φάνε και αυτοί καμιά ψιλή. Και να συνειδητοποιήσω ότι είναι τα παιδιά των φίλων μου που μεγάλωσαν και μάλλον κάτι κάναμε λάθος. Τώρα λέμε ότι πρέπει να πεθάνουν επειδή μεταλλάχτηκαν; Λες και εσύ και εγώ είμαστε όπως γεννηθήκαμε.

Δηλαδή πρέπει να πεθάνει όποιος δεν είναι σαν τα μούτρα μας. Τι πιο ολοκληρωτικό από αυτή την μαλακία; Εγώ δεν θέλω να ζήσω έτσι. Και όταν ακούω τους πιτσιρικάδες να φωνάζουν «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» στις συναυλίες μας θυμώνω. Είναι και σαν ρίμα ηλίθιο. Ξέρεις τι με αηδιάζει περισσότερο; Όχι αυτό που λένε, γιατί έχω πει πολύ χειρότερα στην ζωή μου. Αλλά, ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κρεμάσει κανέναν στο δέντρο. Και με ενοχλεί εμένα που έχω τα άντερα να κρεμάσω σε δέντρο με τα ίδια του τα άντερά όποιον με πειράξει. Έτσι σκύβω απλά το κεφάλι γιατί δεν θέλω να τους βρίσω. Εγώ μόνο από χρέη έχω δει τα τελευταία χρόνια κανέναν κρεμασμένο. Και αυτοί δεν ήταν φασίστες, αλλά ευαίσθητοι άνθρωποι και για αυτούς δεν μιλάει κανείς.

Ζούμε, λοιπόν, την εποχή της απόλυτης παράνοιας. Υπάρχουν ακροδεξιοί που είναι μάστερ του Kung Fu και αναρχικοί αυτή τη στιγμή που κάνουν Krav Maga, αυτή την Ισραηλινή τέχνη που είναι αστική και ωμή. Φαντάσου τον αρχαιολάγνο Έλληνα με τους Κινέζους μύστες μοναχούς να δέχεται να του λένε εντολές στα Κινέζικα και οι άλλοι να μαθαίνουν αυτό που ξέρουν οι φαντάροι και οι μπάτσοι στο Ισραήλ για να σκοτώνουν Παλαιστίνιους

Νομίζω ότι γενικά έχουμε χάσει κάθε μέτρο. Και έτσι κάνουμε πάσα σε ότι σκοταδιστικό να συνεχίσει να υπάρχει. Δες τι γίνεται με τους ανθρώπους που έρχονται να ζήσουν στην χώρα μας και πώς η στάση μας απέναντι σε αυτό μπορεί και να δίνει πάτημα στους φασίστες. Εγώ προσωπικά το πρώτο πράγμα που συζητάω με ανθρώπους που έχουν φύγει απ’ την χώρα τους είναι γιατί έφυγες; Ένα γιατί; Δεν είχατε τίποτα ωραίο εκεί; Κάτι να σε κρατήσει; Εγώ υποχρεωτικά μεγάλωσα εδώ στην Ελλάδα και από ένα σημείο είχα ποτίσει τόσο πολύ με τα όμορφα αυτού εδώ του τόπου που δεν είχα πια επιλογή να φύγω. Εσύ; Γιατί άφησες μάνα, πατέρα, αδερφό; Κυνηγημένος είσαι αδερφέ μου; Άμα ο άλλος μου βάζει ως πρόσχημα τα λεφτά δεν το κατανοώ και πάρα πολύ. Το Φυσάει Κόντρα δεν το έγραψα για αυτόν που θέλει να πάει να πλουτίσει. Ούτε για εκείνους που στις χώρες τους δέκα δέκα βιάζουν τα κοριτσάκια και τα αφήνουν στα χαντάκια νεκρά. Μην το γαμήσουμε αυτό το θέμα. Βλέπω ώρες ώρες πράγματα τρομακτικά και εκεί πάνω πατάνε μετά οι φασίστες, εκεί πάνω πατάει όλη η ασχήμια. Πάνω στην μαλακία μας. Αφού όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί, πώς θα γίνει να είναι όλοι οι μετανάστες καλοί. Και πώς γίνεται να είναι όλοι οι φασίστες κακοί, πες μου εμένα.

Για μένα ο φασισμός είναι αισθητική. Αν ο φασίστας είναι αυτός που δέρνει στο δρόμο τότε είμαστε γεμάτο φασίστες. Στα γήπεδα, τα ΚΝΑΤ είναι φασίστες, οι μπάτσοι είναι φασίστες. Όλοι όσοι μαζεύονται σε μπουλούκια και δέρνουν είναι φασίστες.