Τώρα όσο ποτέ αναγκαίες οι προσφορές στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Τώρα όσο ποτέ αναγκαίες οι προσφορές στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης οι έκτακτες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Μια από τις πιο ευαίσθητες δομές στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου φιλοξενούνται 45 παιδιά σε 8 αυτόνομα σπίτια, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος ενώ “οι δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν μηδενιστεί λόγω της πανδημίας”, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Για το λόγο αυτό κινήσεις όπως αυτή της οικογένειας Κόνσουλα από τον Δήμο των 3Β (τα αδέρφια Παναγιώτης και Ιγνάτιος) πρέπει να βρουν μιμητές.

Τη Μ. Τετάρτη ο Παναγιώτης Κόνσουλας παρέδωσε στο Παιδικό Χωριό SOS τεχνολογικό εξοπλισμό απαραίτητο για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου κατά τις ημέρες της καραντίνας: Αναμεταδότες του ψηφιακού σήματος για να φτάνει το WiFi σε όλα τα σπίτια, σετ με ακουστικά και μικρόφωνα για τη συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις, συσκευές smart phone για την επικοινωνία των Μητέρων SOS, καθώς και αναλώσιμα για εκτυπώσεις.

Ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας

Αναμεταδότες ψηφιακού σήματος και κινητά τηλέφωνα για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Όπως τονίζει ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, Επαμεινώνδας Λοράνδος, υπάρχουν διαρκώς (μεταξύ άλλων) σημαντικές ανάγκες σε τρόφιμα για τη δομή (φρέσκα και μακράς διάρκειας) για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο τηλ. 210 8970748.

Δείτε μια πρόσφατη συνέντευξη του Επ. Λοράνδου για τη δομή του Χωριού και την αποστολή της:

Επαμεινώνδας Λοράνδος: Φροντίζοντας στη Βάρη παιδιά που εκπέμπουν SOS