Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αντεπίθεση περνά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εκκλησιαστική περιουσία

Με συνέντευξη Τύπου στα εθνικά ΜΜΕ σχεδιάζει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος να δημοσιοποιήσει την απόφαση σταθμό για νέα απαλλοτρίωση των εκκλησιαστικών οικοπέδων που θα λάβει την Τετάρτη 21 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας της Ελλάδος για τα αδόμητα και πολεοδομικά αρρύθμιστα οικόπεδα της Βουλιαγμένης ξεκινά η διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, περνώντας στην αντεπίθεση ώστε να φρενάρει οριστικά η επιχείρηση τσιμεντοποίησης μεγάλου μέρους της πιο πράσινης περιοχής της Αττικής.

Η αρχή γίνεται στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 5.30 μ.μ. Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης τιτλοφορείται “Επιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε ακίνητα με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικοδομικά τετράγωνα στην Δ.Ε. Βουλιαγμένης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πρόκειται να δημοσιοποιήσει σε εθνικό επίπεδο της προθέσεις του Δήμου απευθυνόμενος στα ΜΜΕ με συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια πρόγευση των προθέσεων της δημοτικής αρχής έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής 18 Ιουλίου, με ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο οποίο αποτυπώνεται η θέση του Δήμου ότι “περίπου το 50% εκ των ατακτοποίητων ακινήτων αποτελεί πράσινο της περιοχής και δεν δύναται με οιονδήποτε τρόπο να δομηθεί”.

Η εφημερίδα προαναγγέλλει με πληροφορίες της ότι ετοιμάζονται “διοικητικές και νομικές ενέργειες που θα μπλοκάρουν τη διαδικασία”, καθώς θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι οι εξελίξεις μετά τον διαγωνισμό για την εκποίηση των αδόμητων ατακτοποίητων εκτάσεων, πρόκειται “να αλλοιώσουν ριζικά τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά και την εικόνα της Βουλιαγμένης όπως αυτά είχαν προβλεφθεί στην αρχική έγκριση του πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδίου του 1951 με τη λεγόμενη σύμβαση Κατσαφαρόπουλου”.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συμφωνημένο μεταξύ Εκκλησίας και Δημοσίου περιβαλλοντικό ισοζύγιο τμηματικά και μεταξύ των ετών 1951-1978 καταστρατηγήθηκε, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι οικοδομήσιμοι χώροι της Βουλιαγμένης κατά 28%!

Φαίνεται ότι έτσι τεκμηριώνεται και τεχνοκρατικά – νομικά η θέση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου την οποία έχει εκφράσει πολλές φορές και με πολλές αφορμές δημοσίως ότι “η Εκκλησία έχει πάρει από τη Βουλιαγμένη περισσότερα από όσα δικαιούται”.


Δείτε ακόμα:

Advertisement