Δημοσθένης Δόγκας: "Η διοίκηση Κωνσταντέλλου μισεί τα δέντρα"

Δημοσθένης Δόγκας: «Η διοίκηση Κωνσταντέλλου μισεί τα δέντρα»

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, σχετικά με την κοπή των 35 λευκών στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου στη Βούλα.

Στη δήλωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος των 3Β καταλογίζει στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι η επίκληση της ασθένειας των δέντρων δεν ήταν παρά μια πρόφαση. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου είχε ληφθεί από τη δημοτική αρχή πριν διατυπώσουν γνώμη οι γεωπόνοι του Μπενάκειου και πριν δοθεί η άδεια του Δασαρχείου!

Αναλυτικά η δήλωση που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η διοίκηση Κωνσταντέλλου μισεί τα δέντρα»:


Με αφορμή την ισοπέδωση της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου στη Βούλα και τις 35 λεύκες που κόπηκαν από τον Δήμο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας, δήλωσε:

nourish

Αποτροπιασμό και οργή αισθανόμαστε μαζί με όλους τους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο θέαμα των 35 κομμένων δέντρων στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου.

Η διοίκηση Κωνσταντέλλου αποδεικνύεται ότι μισεί το πράσινο και τα δέντρα και θυσιάζει τη φυσιογνωμία της Κηπούπολης στο βωμό των ακριβών αναπλάσεων από εργολάβους.

Δεν μας πείθει ο Δήμαρχος ότι όλα τα δέντρα ήταν άρρωστα, ούτε φυσικά θα καταφέρει να πείσει την κοινή γνώμη με τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι οποίες εικονίζουν άλλες λεύκες που έπεσαν μήνες πριν, από άλλη αιτία.

Γνωρίζουμε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να κόψει όλα ανεξαιρέτως τα δέντρα, ανεξάρτητα από το αν ήταν υγιή ή προσβεβλημένα, διότι ουδέποτε έκανε εφαρμογές εντομοκτόνου, ούτε προσπάθησε να τα σώσει, όπως υπέδειξε στις υπηρεσίες το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Άλλωστε, την απόφαση να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου ο Δήμαρχος την είχε ήδη λάβει στις 14 Νοεμβρίου 2016. Δηλαδή πριν πάρει στα χέρια του το έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου που εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και φυσικά πριν δοθεί η άδεια του Δασαρχείου για την κοπή των δέντρων στις 16 Ιανουαρίου 2017!

Κύριε Κωνσταντέλλο, είστε βαριά εκτεθειμένος στους δημότες γι’ αυτήν σας την απόφαση και θα πρέπει να λογοδοτήσετε για το οικολογικό αυτό έγκλημα”.

sea ergon