Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα Κυριακή

Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα Κυριακή

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για σήμερα 8 Μαΐου και καλούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες «να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας απέναντι σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν βγάζει πουθενά».

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Ελληνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τα εμπορικά καταστήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα παραμείνουν κλειστά.

tspg

Ωστόσο, με ανακοίνωση του ο ΣΕΛΠΕ ( Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) έκανε γνωστό ότι τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ. οι εμπορικές αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα μέλη του ΣΕΛΠΕ. θα είναι ανοικτά από τις 11πμ έως 8μμ αφοί δεν συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με απόφαση του ΣΕΛΠΕ να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων την Κυριακή 8/05/2016 κάλεσε τα μέλη της και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.