Οι λεύκες δεν μένουν πια εδώ ...στη Βούλα (photos)

Οι λεύκες δεν μένουν πια εδώ …στη Βούλα (photos)

Ένα σκληρό θέαμα με δεκάδες κομμένες λεύκες και ισοπεδωμένο ένα μέχρι χθες πράσινο πάρκο αντίκρυσαν σήμερα οι κάτοικοι της Βούλας, στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (στην οδό Παπάγου).

Η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου προχώρησε τελικώς στο σχέδιο που είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο, να κόψει όλες τις λεύκες της πλατείας, με την αιτιολογία ότι είχαν προσβληθεί από έντομα.

Η υπηρεσία Πρασίνου μάλιστα επικαλέσθηκε μια σχετική γνωμοδότηση από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, η οποία κατά τον δήμαρχο έδινε το «πράσινο φως» για το μαζικό κόψιμο των δέντρων, 36 στο σύνολο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποιο σχέδιο αντικατάστασής τους ή ανάπλασης της πλατείας.

Κατά τον Δήμο, υπήρχε κίνδυνος πτώσης των δέντρων.

Τo άκρως αντιφατικό είναι ότι μόλις πριν δύο ημέρες άνοιξε τις πόρτες της μια νέα παιδική χαρά στην πλατεία, η οποία όμως πλέον δεν έχει ούτε μια σπιθαμή σκιά!

Οι κάτοικοι της γειτονιάς πραγματοποίησαν μια αυθόρμητη συγκέντρωση και εκδήλωσαν την οργή τους για το θέαμα, αναζητώντας τρόπους αντίδρασης. Κάνουν λόγο για «έγκλημα» και απορούν με τις πρωτοβουλίες της δημοτικής διοίκησης που φαίνεται να αποστρέφεται το πράσινο.

Η κοπή των δέντρων μολονότι αναφέρθηκε ενημερωτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφασίστηκε κατά τα φαινόμενα από το Δασαρχείο Πειραιά που έχει τη σχετική αρμοδιότητα στο σημείο αυτό. Η εισήγηση πάντως ήταν του Δήμου των 3Β.

nourish

Το 3vita.gr αποκάλυψε το σχέδιο της δημοτικής αρχής τον Μάρτιο:

Βούλα: Εφιάλτης στο πάρκο με τις λεύκες

Δείτε ακόμα:

Τα ψέματα στην ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις λεύκες

sea ergon