Τρόμος στην πλατεία Βούλας - κινδύνευσαν παιδιά

Τρόμος στην πλατεία Βούλας – κινδύνευσαν παιδιά

Λίγο έλειψε να οδηγήσει στο μοιραίο η ανατροπή το Σάββατο 18 Ιουλίου της μεγάλης ομπρέλας που τοποθέτησε η δημοτική αρχή των 3Β μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου.

Η ομπρέλα αφέθηκε με εντελώς ανεύθυνο τρόπο στο πιο κεντρικό σημείο της Βούλας επί μέρες ανοιχτή και χωρίς επίβλεψη και έσπασε από τον αέρα το Σάββατο, τραυματίζοντας δύο παιδιά ευτυχώς ελαφριά.

Σύμφωνα με επώνυμη μαρτυρία από κάτοικο που ήταν αυτόπτης στο περιστατικό, στη διαδικτυακή ομάδα Forum των 3Β, τέσσερα παιδάκια έπαιζαν μαζί και πλακώθηκαν από την ομπρέλα που έσπασε.

«Τα δύο δεν έπαθαν ευτυχώς τίποτα, το τρίτο είχε τραυματιστεί λίγο στο πόδι και το τέταρτο, ένα κοριτσάκι είχε εκδορές στο πρόσωπο και το μετέφερε η μητέρα του στο νοσοκομείο».

Η ομπρέλα ανατράπηκε από τον άνεμο συμπαρασύροντας έναν πρόχειρο πάγκο στη βάση της που είχαν τοποθετήσει εργαζόμενοι σε διπλανό κατάστημα και όπου κάθονταν τα παιδιά.

Πηγές της δημοτικής αρχής κάνουν λόγο για «σοβαρότατο περιστατικό» και αποδίδουν το ατύχημα στην άσχημη συγκυρία. Πάντως, το γραφείο δημάρχου δεν σκέφτεται να δώσει περαιτέρω έκταση, ενώ πολύ φειδωλός στις δηλώσεις του είναι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημοσθένης Βαμβασάκης.

Όσοι γνωρίζουν το πολυσύχναστο σημείο, καταλαβαίνουν ότι οι πιθανότητες να χτυπήσει παιδί από ένα τέτοιο ατύχημα, ήταν πολύ αυξημένες, δεδομένου ότι η λεγόμενη και «πλατεία Βούλας» είναι δημοφιλές σημείο για παιδιά όλων των ηλικιών. Δυστυχώς, από τις 10 Ιουλίου που τοποθετήθηκε η συγκεκριμένη ομπρέλα, ουδείς ενδιαφέρθηκε να την κλείσει, ακόμη κι όταν οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μάλιστα, είχε αφαιρεθεί η μανιβέλα που την έκλεινε…

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής την προηγούμενη εβδομάδα υπογράμμιζε: «Η πρωτοβουλία της τοποθέτησης των ομπρελών ξεκίνησε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας είχε την άμεση σύμπραξη των εργαζομένων του Δήμου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Δήμου Βαμβασάκη».

nourish

Επίσης, στην τότε ανακοίνωση διευκρινίστηκε ότι «οι ομπρέλες που τοποθετήθηκαν ήταν ευγενική χορηγία του καταστήματος «Vive Mar» και θα παραμείνουν εκεί όσο διαρκεί η ταλαιπωρία του κόσμου με τις ουρές στα ATM».

sea ergon