Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Σύμπραξη Στρατού – Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τα απορρίμματα

Σε προχωρημένες συνομιλίες βρίσκονται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση κομματιού γης στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη.

Σκοπός δεν είναι άλλος από την εγκατάσταση μιας πρότυπης ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.

Την αφορμή έδωσε η σχετικά πρόσφατη νομοθεσία που επιτρέπει ορισμένες χρήσεις γης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι απαγορευμένες στις περισσότερες πόλεις του Λεκανοπεδίου. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μια τέτοια περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς πουθενά εντός των ορίων του δεν επιτρέπεται να οριοθετήσει π.χ. έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, η δημοτική αρχή δρομολόγησε ήδη την αγορά οικοπέδου εντός της Βιομηχανικής Ζώνης του Κορωπίου, όπου θα μπορούσε να λάβει περιβαλλοντικές και άλλες εγκρίσεις η κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ωστόσο, το παράθυρο που ανοίγει ο εν εξελίξει ακόμη διάλογος με το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να απαλλάξει τον Δήμο από την αγορά του οικοπέδου και σε σύμπραξη με τον Στρατό να οδηγήσει σε μια κοινά επωφελή λύση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεισφέρουν τη γη και ο Δήμος την κατασκευή των εγκαταστάσεων που θα αξιοποιούνται και από τους δύο φορείς τουλάχιστον.

Κομμάτια της μεγάλης έκτασης της Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται εντός των ζωνών προστασίας του Υμηττού και βέβαια η νέα εγκατάσταση (αν και εφόσον συμφωνηθεί) θα βρίσκεται εκτός αυτών.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 18 Φεβρουαρίου 2017. Φωτογραφία: Η Σχολή Ευελπίδων από ψηλά – πηγή: Google maps)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας