Τα ψέματα στην ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις λεύκες

Τα ψέματα στην ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις λεύκες

Υπεύθυνη ενημέρωση ή προπαγάνδα για την επικοινωνιακή διάσωση μιας λανθασμένης απόφασης;

Το Γραφείο Δημάρχου με την ανακοίνωσή του σχετικά με τις 35 λεύκες που κόπηκαν στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 έκανε την επιλογή της προπαγάνδας, προβάλλοντας ψεύδη και ανακρίβειες.

Ψέμα 1ο
«Με εντολή Δασαρχείου»

Στην πραγματικότητα, το Δασαρχείο παρείχε άδεια στον Δήμο και ουδέποτε έδωσε κάποια εντολή. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το κόψιμο των δέντρων ήταν πρωτοβουλία του Δήμου και η άδεια προέκυψε μόνο μετά από αίτημά του.

Ο τίτλος λοιπόν της ανακοίνωσης είναι ψευδής.

Ψέμα 2ο
Οι φωτογραφίες της ανακοίνωσης

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση και εστάλησαν με Δελτίο Τύπου στις 12 Οκτωβρίου σε όλα τα τοπικά και αυτοδιοικητικά μέσα ενημέρωσης και οι οποίες αποτυπώνουν άρρωστα δέντρα δεν είναι σύγχρονες! Έχουν τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2016 και δείχνουν άλλα δέντρα που έπεσαν τότε στο σημείο. Κάτι βέβαια που παραλείπει να διευκρινίσει το Γραφείο Τύπου στην ανακοίνωση.

Τα δέντρα που κόπηκαν στις 11 Οκτωβρίου 2017 όπως φαίνεται στις σύγχρονες φωτογραφίες έχουν υγιή κορμό και καταπράσινη φυλλωσιά:

Ψέμα 3ο
Το έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου

Αντίθετα από ό,τι υποστηρίζει η δημοτική αρχή, το Μπενάκειο δεν γνωμοδότησε υπέρ της κοπής όλων των δέντρων (δείτε εδώ όλο το έγγραφο) καθώς δεν αναφέρει πουθενά αριθμό.

Αντίθετα, οι γεωπόνοι του συνέστησαν «απομάκρυνση και καταστροφή των προσβεβλημένων κλάδων ή δέντρων» και «επεμβάσεις με εγκεκριμένα εντομοκτόνα», εννοώντας προφανώς ότι υπάρχουν δέντρα με υγιή κορμό και κλαδιά καθώς και δέντρα εντελώς υγιή που πρέπει να ψεκαστούν.

Το αίτημα λοιπόν προς το Δασαρχείο για την κοπή 35 και όχι λιγότερων δέντρων ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής και όχι του Μπενάκειου.

nourish

Το πραγματικό ερώτημα μετά από αυτά είναι το εξής:

Για ποιο λόγο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και τα στελέχη της διοίκησης ήθελαν οπωσδήποτε όλα τα δέντρα στο χώμα;

Δείτε το αρχικό ρεπορτάζ του 3vita.gr:

Οι λεύκες δεν μένουν πια εδώ …στη Βούλα (photos)

sea ergon