Τελευταίο "αντίο" στον Δημήτριο Κωνσταντέλλο

Τελευταίο “αντίο” στον Δημήτριο Κωνσταντέλλο

Τελευταίο ασπασμό δίνουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Αντιστράτηγο ε.α. Δημήτριο Κωνσταντέλλο που απεβίωσε την Παρασκευή στα 79 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στις 3 μ.μ. στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας.

Ο πατέρας του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, Δημήτριος, ευτύχησε να ζήσει μια γεμάτη ζωή, δίνοντας ζωή σε μια μεγάλη οικογένεια και απολαμβάνοντας τον σεβασμό των φίλων, των γειτόνων και την ευρύτερη κοινωνική αναγνώριση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 1937.

Γονείς του ήταν ο καθηγητής μαθηματικών και Γυμνασιάρχης της Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πειραιά και ιδρυτής των ναυτικών Γυμνασίων της χώρας, κατά την δεκαετία του 1960, Γιώργος και η δασκάλα Παναγιώτα το γένος Μπουμπουλάκη. Αδελφή του είναι η Μαρίνα Κωνσταντέλλου Γρυλλάκη.

Μεγάλωσε στην Αγιασοφιά του Πειραιά και φοίτησε στα σχολεία της περιοχής.

Άριστος μαθητής, εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1955 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε τον Μάιο του 1958 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

Η οικογένειά του μετοίκησε στη Βούλα το φθινόπωρο του 1956 στην οδό Αφροδίτης.

Παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1964 την Αθηνά Κάρλου με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Γιώργο τον Αύγουστο του 1965, τον Γρηγόρη τον Απρίλιο του 1967 και τον Παναγιώτη τον Αύγουστο του 1970.

Υπηρέτησε ευδοκίμως επί 39 χρόνια στον Ελληνικό Στρατό και αποστρατεύτηκε το 1993 με τον βαθμό του Αντιστράτηγου και από τη θέση του Διοικητή της Ανωτάτης Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας, υπηρέτησε σε πολλές μοίρες και διοικήσεις Πυροβολικού και σε μεγαλύτερους σχηματισμούς (Ταξιαρχίες, Μεραρχίες) αλλά και σε επιτελικές θέσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Υπηρέτησε στη Θήβα, στο Κιλκίς, στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στον Έβρο, στην Αθήνα, στη Σάμο, στην Κω, στη Ρόδο, στο Βόλο και σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας, για μικρότερα χρονικά διαστήματα και διακρίθηκε για τις διοικητικές του ικανότητες και το ήθος του.

Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία Πυροβολικού της Χώρας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών και παρέλαβε και εγκατέστησε αρκετά νέα οπλικά συστήματα και πυροβόλα στην δομή των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και την Ανωτάτη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Θεωρήθηκε από τους πλέον καταρτισμένους και ικανούς Έλληνες Πυροβολητές.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ελληνοκυπρίων στη Μεγαλόνησο τα έτη 1963-1964, ως εθελοντής, όπου επέδειξε ζήλο, αυταπάρνηση και εξαιρετική διοικητική ικανότητα.

Ως Αντισυνταγματάρχης, έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, το πολύ δύσκολο έργο της μεταφοράς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από το Πεδίον του Άρεως στη Βάρη το 1983-1984.

Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργος είναι γιατρός (επεμβατικός καρδιολόγος), Πλοίαρχος του Υγειονομικού και υποδιευθυντής στην Β’ καρδιολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Σάντρα Καλατζή. Έχει δύο παιδιά, τον Δημήτηρη (20 ετών) που σπουδάζει εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (Μ.Ι.Τ) και την Σύλια (17 ετών) μαθήτρια τρίτης Λυκείου.

Ο δεύτερος γιος του Γρηγόρης, είναι Κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και οικονομολόγος και την περίοδο αυτή Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Είναι παντρεμένος με τη Ντίνα Γιάτση και έχουν τρία παιδιά, την Αθηνά (20 ετών) φοιτήτρια στην Νομική Σχολή της Αθήνας, την Πέλλη (16 ετών) μαθήτρια δευτέρας Λυκείου και τον Δημήτρη (11 ετών) μαθητή 6ης Δημοτικού.

Ο τρίτος γιος του Παναγιώτης, είναι και αυτός Κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και Ναυπηγός Μηχανικός. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Ποταμιάνου και έχουν 2 παιδιά, τον Ηλία (4 ετών) και τον Δημήτρη (2 ετών).

Αποχαιρετώντας τον πατέρα του, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: