Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Αλλάζουν οι χρήσεις γης στη Βούλας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Απόφαση για την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου της Βούλας και την τροποποίηση των χρήσεων γης στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου έλαβε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η απόφαση αυτή ήταν “τακτοποιητικού χαρακτήρα” διότι η υφιστάμενη κατάσταση οδηγούσε σε παρερμηνείες.

Προς επίρρωση της εισήγησης της δημοτικής διοίκησης μίλησε και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης, Γιούλη Ηλιοπούλου, η οποία μάλιστα τόνισε ότι η συζήτηση για τις χρήσεις γης πρέπει να ανοίξει περισσότερο και να γίνει αναθεώρηση όλου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε πως νομοθεσία του 2014 έχει ήδη ανοίξει το δρόμο για να εισαχθούν νέες εμπορικές χρήσεις στον Δήμο και υποστήριξε ότι με την απόφαση που εισηγείται προστατεύεται η πόλη.

Υπέρ της εισήγησης μίλησε και η Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

Από την αντιπολίτευση, υπέρ της αλλαγής χρήσεων γης τοποθετήθηκε και ψήφισε ο Θάνος Ματόπουλος, που εξήγησε ότι οι υφιστάμενες εμπορικές χρήσεις στη λεωφόρο Βασ. Παύλου της Βούλας έχουν γίνει αποδεκτές από την κοινωνία.

Ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε ότι συμφωνεί με μια τακτοποιητικού χαρακτήρα αλλαγή, όμως μόνο για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και στο κομμάτι της Βασιλέως Παύλου από την οδό Διγενή ως την οδό Ζεφύρου.

Ο Δημήτρης Κιούκης αντιθέτως υποστήριξε ότι “το κέντρο της Βούλας λειτουργεί μια χαρά ως έχει” και συμπλήρωσε ότι “η απόφαση αυτή δημιουργεί μείζον θέμα για το μέλλον”. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος καταψήφισε.

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση, Μαρία Σίνα και Λευτέρης Αργυρουδάκης ψήφισαν “παρών”.

Ο Δημοσθένης Βαμβασάκης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, καθώς είχε έννομο συμφέρον από την απόφαση.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement