Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Εκκληση της πυροσβεστικής: Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις

Σε επίσημες ανακοινώσεις για τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα έκανε πριν από λίγο η Πυροσβεστική.
Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σε ανακοίνωση του τονίζει ότι μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και την πολιτική προστασία του Δήμου βρισκεται όλη η περιοχή σε επιφυλακή από νωρίς το πρωί:

«Έχουμε μετακινήσει τις υδροφόρες και τους φορτωτές για να δημιουργήσουμε κι άλλες ζώνες προστασίας αν κριθεί απαραίτητο.
Δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Γλυφάδας, αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής, βρίσκονται τώρα στους πρόποδες του Υμηττού, για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση όλο το βράδυ, μέχρι να γίνει εφικτή η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρακαλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας να μην κινούνται με τα οχήματά τους και να μην σταθμεύουν στην οδό Αγίου Νεκταρίου, διότι εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Τούτες τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση από όλους.»

 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι σε ότι αφορά την φωτιά στον Υμηττό γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η περίμετρος της φωτιάς και πρόσθεσε ότι από αέρος επιχείρηση σε κατοικημένη είναι δύσκολη. Σημείωσε ακόμη ότι απομακρύνθηκαν 50 μοναχές από το μαναστήρι του Αγίου Ιωάννη, ενώ έκανε έκκληση στους κατοίκους της Αττικής να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις για να μην δυσκολεύεται η κυκλοφορία των πυροσβεστικών,

Αποπνικτική ατμόσφαιρα #glyfada #hemyttus #wildfire

A photo posted by George Christopoulos (@jacksrise) on

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement