Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Έρχονται καφέ κάδοι ανακύκλωσης σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Πιλοτικό πρόγραμμα για ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών δρομολογεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα οργανικά απορρίμματα που θα συλλέγονται στους ειδικούς καφέ κάδους πρόκειται να αναμειγνύονται με τα πράσινα υπολείμματα των κλαδεμάτων που θα κονιορτοποιούνται, με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κομπόστ).

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, που έχει σαν στόχο τη μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Σύμφωνα με τη Μελέτη που οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες, οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε κομβικά σημεία του Δήμου.

aporrimmatoforo kafe kadoi

Στην πρώτη φάση της 6μηνιαίας πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, θα τοποθετηθούν σε μεγάλες μονάδες: Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τη Βάση της Αεροπορίας στο Καβούρι, στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, στα μεγάλα ξενοδοχεία των 3Β (Αστέρας, Divani, Margi) και στις πλαζ (Α πλαζ Βούλας, Ακτή Βουλιαγμένης, πλαζ Βάρκιζας).

Σε μια δεύτερη φάση, θα δοκιμαστεί η εισαγωγή των καφέ κάδων σε οικίες. Μικροί κάδοι των 40-60 λίτρων θα τοποθετηθούν σε 800 οικίες στο Πανόραμα Βούλας.

Τη μελέτη εκπόνησε η “ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων”.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 30 Ιουλίου 2016)

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement