Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Προβληματίζει κρούσμα κλοπής στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Καταστροφές και φθορές προκάλεσε διάρρηξη αγνώστων την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ), το πρώην ΠΙΚΠΑ.

Ακόμη, δεν έχει γίνει η επίσημη καταγραφή των απωλειών, όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι διαρρήκτες έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμη και ρούχα των παιδιών μεταφέροντάς τα με μεγάλα οχήματα…

Η Γιάννα Μαυρογιάννη, διευθύντρια του Παραρτήματος, μιλώντας στο 3vita.gr, διευκρίνισε ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε αμέσως στις αστυνομικές αρχές που ήδη ερευνούν την υπόθεση, ενώ με πικρία τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό.

Αρμόδιοι του κέντρου αναφέρουν ότι η “πύλη” των διαρρηκτών προς το ΠΙΚΠΑ δεν είναι άλλη από το ανοιχτό πρώην κάμπινγκ Βούλας το οποίο βρίσκεται δίπλα και σήμερα διαχειρίζεται ομάδα εθελοντών. Από την ανοιχτή αυτή είσοδο επί της παραλιακής λεωφόρου εισέρχεται με κάθε τύπου όχημα ο καθένας και μπορεί ανενόχλητος στο σκοτάδι να καταστρέψει την περίφραξη του Παραρτήματος.

Ο μοναδικός φύλακας του Κέντρου μένει στην κεντρική είσοδο, ενώ οι περιπολίες που κάνει είναι αδύνατο να καλύψουν τα 230 στρέμματα του ΠΙΚΠΑ κάθε στιγμή.

Οι άνθρωποι του Κέντρου πολλές φορές έχουν επισημάνει ότι οι κοντινές ελεύθερες παραλίες προτιμώνται από γυμνιστές, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Μολονότι το πρώην Κάμπινγκ δεν ανήκει στον Δήμο, είναι οι πρώην δημοτικοί άρχοντες που άνοιξαν την κλειστή περίφραξη αποδίδοντας το χώρο στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, χωρίς όμως να μεριμνήσουν για την καθαριότητα ή την ασφάλεια του χώρου, που την έχουν αναλάβει αποκλειστικά εθελοντές.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επίκειται εντός των ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης του κομματιού αυτού στη διαχείριση του Δήμου. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη τι μέτρα θα λάβει τότε ο Δήμος για την ασφάλεια των παιδιών του ΠΙΚΠΑ αλλά και τη δημόσια περιουσία.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement