Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας την Κυριακή

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγεται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 η κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων στο Πανόραμα Βούλας, λόγω της διεξαγωγής αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων.

Η συγκέντρωση των οχημάτων θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου, ενώ η αφετηρία στιο πρώτο αγωνιζόμενο όχημα θα δοθεί στις 10 π.μ. Ο αγώνας αναμένεται να κρατήσει 6 ώρες, δηλαδή μέχρι τις 4 μ.μ.

Ο δρόμος δεν θα είναι αποκλεισμένος, όμως ο δρόμος προς το νεκροταφείο θα μονοδρομηθεί με ανοδική πορεία και η επιστροφή θα γίνεται μέσω του Πανοράματος, με συνοδεία αυτοκινήτων που θα  δείχνουν το δρόμο.

Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων καθώς και να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις” είπε εκπρόσωπος των διοργανωτών, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) σε σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκερ χθες στο δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μιας και ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. “Αν κάποιος θέλει να ανάψει ένα κερί στο νεκροταφείο, θα τον πάμε με συνοδεία” συμπλήρωσε, ενώ προειδοποίησε ότι οι θόρυβοι θα είναι αυξημένοι. Επιπλέον, τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τα ζώα του δάσους.

Ο τερματισμός και η απονομή θα γίνουν στην πλατεία Άλσους, στον Άγιο Νεκτάριο στο Πανόραμα Βούλας.

Καμία σχέση με το περιβάλλον

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, συνέδεσε την εκδήλωση με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου: “Θεωρούμε ότι με αυτή τη συνεργασία με τον ΣΙΣΑ, δίνουμε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να έρθει και να δει από κοντά ένα ωραίο μέρος, καταπράσινο που έχει αναδασωθεί“, εξήγησε.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο λεγόμενος “μηχανοκίνητος αθλητισμός” μόνο φιλοπεριβαλλοντικός δεν είναι. Η άσκοπη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων από κινητήρες άλλων δεκαετιών που εκπέμπουν ανεξέλεγκτα ρύπους, συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα και βέβαια μόνο μόλυνση αφήνει στο δάσος.

Την ίδια στιγμή αυτή η δραστηριότητα ως χόμπι συντηρεί (αν δεν προάγει) ένα μοντέλο κατανάλωσης και τρόπου ζωής που πρέπει να ξεπεραστεί, αν θέλουμε να αναστρέψουμε την πορεία της κλιματικής αλλαγής.

Ο δήμαρχος έχει ταχθεί με άλλη αφορμή υπέρ του δόγματος “zero emission – zero waste” (“μηδέν εκπομπές ρύπων, μηδέν απόβλητα”) ως μοντέλο λειτουργίας του Δήμου. Η εκδήλωση του ράλι στο βουνό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αυτή.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement