Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Πάρκο ή Αθλητικό Κέντρο, το δίλημμα για τη Βούλα

Τον αναβρασμό των κατοίκων της Κάτω Βούλας έχει προκαλέσει η πρόθεση της δημοτικής αρχής να αλλάξει το ρυμοτομικό σχέδιο και να αυξήσει τους συντελεστές δόμησης στο αθλητικό κέντρο όπου στεγάζονται ο Άρης Βούλας και ο Πρωτέας Βούλας, ώστε να ανακατασκευαστούν τα γήπεδα. 

Το σχέδιο της διοίκησης Κωνσταντέλλου είναι να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες επισκευές και προσθήκη νέων κτιρίων, με στόχο να καταστούν ασφαλέστερες οι εγκαταστάσεις αλλά και να μπορούν να αδειοδοτηθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο που αναφέρθηκε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “τίποτα δεν θα αλλάξει”, ενώ το “λίφτινγκ της γριάς” κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας.

 

Αντίθετη άποψη έχουν οι περίοικοι που βλέπουν στις ενέργειες του δημάρχου το οριστικό τέλος στην προοπτική να γίνει ο χώρος το πάρκο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Με κείμενο συλλογής υπογραφών αλλά και με δύο γραπτές ενστάσεις που έχουν καταθέσει αρμοδίως επισημαίνουν ότι οι προσθήκες αυτές θα αλλοιώσουν οριστικά τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ παράλληλα δεν θα λύσουν το οξύ πρόβλημα στενότητας αθλητικών χώρων που αντιμετωπίζει η Βούλα.

Τονίζουν επίσης, ότι ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι δεν θα αυξήσει πουθενά τον συντελεστή δόμησης, ούτε το ύψος οικοδομών και κάλυψης, κάτι που κάνει στην προκειμένη περίπτωση.

Τις θέσεις των κατοίκων μετέφερε σε μορφή ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοσθένης Δόγκας, πυροδοτώντας τη σχετική συζήτηση.

 

Όπως υποχρεούται από τον νόμο, η δημοτική αρχή την ερχόμενη Δευτέρα διοργανώνει διαδικασία διαβούλευσης για την ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας. Η διαβούλευση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βούλας.

Όπως δήλωσε προκαταβολικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τα σχέδια δεν είναι σφραγισμένα, επιδέχονται βελτιώσεις κατόπιν διαβούλευσης, όμως η δημοτική διοίκηση δεν διαπραγματεύεται την πρόθεσή της να προχωρήσει στο σχέδιο.

Οι Βουλιώτες από την πλευρά τους δηλώνουν ότι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να το σταματήσουν.

Πρόκειται για την εξής περιοχή:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας