Connect with us

Hi, what are you looking for?

περιφερεια Αττικης

Πληρώνει ή όχι η Περιφέρεια της υποχρεώσεις της;

Διαμάχη μεταξύ των παρατάξεων Σγουρού και Δούρου ξέσπασε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. 

Αιτία ήταν η καταγγελία της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, ότι με βάση την έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας κατά το α’ τρίμηνο του 2015, φαίνεται  κατάρρευση των εσόδων και στάση πληρωμών έναντι τρίτων.

Όπως κατήγγειλε με επερώτησή της η παράταξη, σύμφωνα με την εισήγηση της ίδιας της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι πληρωμές για επενδύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανέρχονταν μόλις στο 0,05 % επί των δαπανών του προϋπολογισμού.

Στο κείμενό τους οι πειρφερειακοί σύμβουλοι ζητούσαν εξηγήσεις από τη διοίκηση της Περιφέρειας για τον λόγο που δεν είχε εισαχθεί προς συζήτηση η έκθεση με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α’ τριμήνου του 2015 (κάτι που έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να γίνει υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου).

Η παράταξη «Αττική» αποχώρησε μάλιστα από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας πρακτικές φίμωσης, αφού μετά την ανάγνωση της επερώτησης και την απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη δεν δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης του θέματος από τον κ. Σγουρό.

Η συνέχεια πάντως δόθηκε διά του Τύπου, με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Καραμάνου, ο οποίος επισήμανε τα εξής:

“Προκειμένου να γίνουν πλήρως κατανοητές από ΟΛΟΥΣ, ακόμη κι εκείνους που θα όφειλαν να είχαν καταλάβει κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι αποστομωτικές απαντήσεις σχετικά με δήθεν “στάση πληρωμών” που έχει κηρύξει η Περιφέρεια Αττικής, θυμίζουμε, ενδεικτικά:

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη εξοφλήσει με στοιχεία της 17ης Ιουνίου 2015:

  • το 77% της συνολικής αξίας των τιμολογίων που έχουν υποβληθεί σε αυτήν
  • το 83% της συνολικής αξίας των πιστοποιήσεων έργων που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας
  • το 71% της συνολικής αξίας των τιμολογίων της μεταφοράς μαθητών – και μάλιστα για πρώτη φορά, καθώς τις προηγούμενες χρονιές, επί διοίκησης Σγουρού, οι μεταφορείς πληρώνοντας με 1 χρόνο καθυστέρηση”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement