Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, πολίτες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και μέλη της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για τη διερεύνηση τόσο του πολεοδομικού καθεστώτος όσο και του δασικού χαρακτήρα όλης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου.
Με την προσφυγή τους (ολόκληρη εδώ) οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από το ΣτΕ να διερευνήσει κε νέου τους όρους έγκρισης του ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου) βάσει του οποίου προχώρησε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σήμερα άλλωστε θα δοθεί στις 12 μ. συνέντευξη Τύπου στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τους επενδυτές και τη σημερινή διοίκηση για τα σχέδια της ανακαίνισης.
Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:
“Η προσφυγή αναδεικνύει σημεία σχετικά με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς τα οποία θεωρούμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την τελευταία γνωμοδότηση του ΣτΕ (152/2016) και τα περισσότερα αναφέρονται και στην απόφαση – γνωμοδότηση 236/2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία ελήφθη μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ.
Αφορούν δε το εξαιρετικής σημασίας θέμα του εάν είναι η χερσόνησος περιοχή εντός σχεδίου πόλης και εντός Γ.Π.Σ. ή εκτός σχεδίου πόλης και εκτός Γ.Π.Σ. όπως εμπεριστατωμένα αποδεικνύουμε με την προσφυγή μας.
Εφόσον αποδειχτεί από την διαδικασία επεξεργασίας και γνωμοδοτήσει το ΣτΕ ότι είναι οριστικά εκτός σχεδίου και Γ.Π.Σ. περιοχή, τότε η διαδικασία έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. είναι τελείως διαφορετική και αμέσως απεμπλέκει το Δημόσιο και κοινόχρηστο τμήμα της χερσονήσου.
Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε το σημαντικότατο θέμα του δασικού χαρακτήρα της χερσονήσου.
Σε αυτό είχαμε και έχουμε συνεργασία και στήριξη από την Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης και έτσι σήμερα αναδεικνύουμε ταυτόχρονα το σημαντικό έγγραφο που εξασφάλισε η ΟΚΕ και αφορά το δασικό χαρακτήρα της χερσονήσου”.
Η ανακοίνωση καταλήγει:
“Με την προσφυγή στο ΣτΕ και την αναμενόμενη απόφαση ότι είναι εκτός σχεδίου πόλης και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιοχή, διασφαλίζεται η αποφυγή της επέκτασης των τουριστικών χρήσεων αλλά και όσων χρήσεων επιδιώκουν οι αγοραστές και διασφαλίζεται η δασική περιοχή που κινδύνευε από την επέκταση της δόμησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες για διεύρυνση της προστασίας και προσβασιμότητας τόσο στα παράκτια όσο και στο αρχαιολογικά τμήματα της χερσονήσου”.
